Дефинитивно, код кошаркаша Војводине ове сезоне нико нема попуста, јер црвено – бели мељу свих 40 минута, без обзира на име ривала. Тако је било и у утакмици 17. кола

Друге мушке лиге Србије, када су дочекали Јагодинце, који се  грчевито боре за опстанак у лиги. Но, Нови Сад који тренутно има лидера друголигашког каравана, сигурно није место где се проналазе бодови спаса.

Колико су озбиљни и посвећени обавезама домаћи кошаркаши видело се већ после четири и по минута, када је на семафору стајало 15:0 за Војводину. До краја прве четвртине, Јагодинци су се вратили у живот серијом 15:8, што као да је разљутило кошаркаше Војводине који су добили другу деоницу са 22 поена разлике. На моменте је било просто невероватно како снажан, фанатичан пресинг даје резултате, па су домаћи одузели мноштво лопти и лако поентирали. У сличном ритму, можда само нијансу слабијем, наставили су црвено – бели и у наставку.

Било је заиста лепо видети Вошине момке како се бацају по паркету и гину за сваку лопту, као да им живот зависи од утакмице са Јагодином, и то у моментима када су водили са више од 30 поена разлике.
Статистика је на крају показала невероватан податак: Јагодина је имала 39 изгубљених лопти! Ко је гледао утакмицу јасно је видео да у питању није била само неспретност Јагодинаца, већ енергичан пресинг црвено – белих током целог меча.

Нису били Војвођани посебно шутерски расположени (11 од 39 за три поена, или 28 одсто), али су након мноштва одузетих лопти и после добро изведених контри, просто затрпавали кош гостујућег тима. Сви кошаркаши Војводине су добили шансу и постигли кошеве, а најјефикаснији је био Стефан Стојачић са 21 поеном. У наредном мечу Војводина гостује екипи Младости у Смедеревској Паланци, тиму који је неугодан домаћин, а у овом колу су у Футогу победили домаћи тим и додатно му искомпликовали борбу за опстанак у лиги.

Д. Кнежић

Војводина – Јагодина 106:67 (23:15, 37:15, 27:26, 19:11)

НОВИ САД: мала сала Спенса, гледалаца: 200, судије: Ивановић и Мали (Београд), Милосављевић (Прокупље).

ВОЈВОДИНА: Зарић 8, Бјелица 14, Бербаков 3 (5 ас), Опачић 1, Јовић 4, Бранковић 11, Стојачић 21 (7 ск), Стојановић 9, Орлић 6, Милаковић 16, Грубор 9, Атанасов 4.

ЈАГОДИНА: Радуловић, Милошевић, Вујичић 22 (5 ас), Танасковић, Ристић, Ђурђевић 6, Богдановић, Л. Миленковић, Н. Миленковић 10, Вукосављевић 7, Демчешен 17 (21 ск).

Извор: dnevnik.rs