Košarkaški klub Vojvodina

KK VOJVODINA
1948
OSNIVANJE
Košarkaški klub Vojvodina svoje korene ukršta sa samim počecima košarke u Srbiji kao jedan od pionira domaće košarke. Osnovan je u Novom Sadu 22. decembra 1948. godine. Prve sezone klub se takmičio u Vojvođanskoj ligi, a prvi trener je bio Oskar Bozo.
1970
PROMENLJIVE GODINE
1970. crveno – beli plasirali su se u Drugu ligu – istok, što je bio prvi put da klub zaigra u saveznom rangu takmičenja. Već četiri godine kasnije i u Prvu ligu SFRJ, tada jednu od najjačih evropskih liga. Naredne sezone, padali su i Crvena Zvezda u Beogradu i Cibona u Zagrebu, a u sezoni 1989/90 Vojvodina je osvojila 5. mesto u Prvoj ligi, što je tada bio najbolji rezultat u istoriji, uz učešće u tadašnjem Kupu Radivoja Koraća. To je ujedno bio i prvi izlazak kluba na međunarodnu.

TEMELJI KLUBA

Zalog za budućnost oličen je u velikim trenerskim i igračkim imenima: Duda Ivković, Miroslav Nikolić, Jova Malešević, Miroslav Pecarski, Dragan Tarlać, Zlatko Bolić, Aleksandar Lukić, Dragan Lukovski, Veselin Petrović, Jova Stanojević i mnogim drugim.

ODLUČNO NAPRED

Nakon teškog prelaska u novi milenijum i okolnosti koje su pretile da klub bude izbrisan sa sportske scene – grupa entuzijasta spasila ga je takve sudbine, i posle dve decenije, Vojvodina se vratila među prvoligaše, u KLS. Danas je, uz angažovanje Grada Novog Sada, na stabilnim temeljima i hrabro grabi napred da ostvari pun potencijal.

muska zenska ekipa 1946
Muška i ženska ekipa 1946

Upravljačka struktura
Košarkaškog kluba Vojvodina

Predsednik Upravnog odbora
Željko Rebrača

Predsednik Skupštine kluba
Aleksandar Ćirić

Nadzorni odbor

Predsednik NO
Dragica Kovačević Vranković

Dragan Milić
Vladimir Stamenković

Direktor kluba
Mićo Radanović

Sportski direktor
Sava Rajković

Šef stručnog štaba
Miloš Isakov Kovačević

Sponzori kluba

mtsgrad NSTriglav

Prijatelji kluba

 

 GalensAladinBovi Trading