U Košarkaškom klubu Vojvodina završeni su odlasci i dolasci u redovnom prelaznom roku, te se nazire tim koji će, nakon jedne decenije boravka u drugoligaškom društvu, zaigrati u Košarkaškoj ligi Srbije. U odnosu na ekipu koji je izborila plasman u Prvu ligu, klub su napustili centar Nikola Orlić, krilni centar Miloš Grubor, kapiten Krsto Bjelica (pojačao KK Teodo iz Tivta koji će igrati Drugu ABA ligu) i trojica talentovanih mladih momaka koji školovanje i košarkašku karijeru nastavljaju u SAD: plej Stevan Krtinić, krilni centar Ilija Stefanović i centar Simeon Jović.

Sa druge strane, u Vojvodini će ponovo zaigrati krilo Dejan Janjić (vratio se iz kruševačkog Napretka), centar Vladimir Kovačević (Futog), krilo Danilo Matović (Mega) i krilni centar Aleksa Čabrilo (Plana), a na pozajmicu iz Mege je stigao i plej Jovan Virijević. Novi član Vojvodine je i krilni centar Nebojša Jovišić, Novosađanin koji je došao iz subotičkog Spartaka, prvom timu je iz podmlatka priključen bek Aleksa Borovljev, a od teže povrede, zbog koje je propustio celu prošlu sezonu, oporavio se Dušan Prica, igrač upotrebljiv na pozicijama četiri i pet. Još nije definisan status beka Marka Milakovića, a do početka prvenstva moguć je još neki odlazak, samim tim i dolazak.


Dunav, paMađarska

Nakon što je u meču sa Megom odigrala prvu utakmicu u novoj hali ovog tima u Beogradu, sutra (četvrtak) Vojvodina na Spensu, od 19.30, dočekuje Dunav iz Starih Banovaca, a 15. i 16. juna odlazi na turnir u Mađarsku. Do početka prvenstva (7. oktobra) planira se odigravanje još nekoliko kontrolnih mečeva.


“Zadovoljni smo urađenim u prelaznom roku, s obzirom da je formiran tim koji će na pravi način prezentovani Novi Sad u Košarkaškoj ligi Srbije“, kaže predsednik KK Vojvodina Radomir Jovančević.

“Momci dobro rade i očekujemo mnogo od njih. Ciljevi su pre svega da se klub u svakom pogledu stabilizuje, i sportski i organizaciono, a ako nam se ukaže prilika probaćemo da zauzmemo jedno od mesta koje vode u Superligu.”

Trener Filip Socek je tri godine u klubu, a i većina igrača je u ovom timu dve ili tri godine, što je dokaz kontinuiranog i planskog rada, sa jasnom vizijom koliko klub najviše može da postigne u datim okolnostima.  Vojvodina je (napokon) ušla u prvu ligu, ali i dalje nema klupske prostorije ni sponzore. Ipak, svi kojima su crveno – beli na srcu nadaju da će za pomenute stvari, koje su od velikog značaja za funkcionisanje kluba (ove sezone obeleževa 70 godina postojanja), u buduće biti više sluha.

D. Knežić