У Кошаркашком клубу Војводина завршени су одласци и доласци у редовном прелазном року, те се назире тим који ће, након једне деценије боравка у друголигашком друштву, заиграти у Кошаркашкој лиги Србије. У односу на екипу који је изборила пласман у Прву лигу, клуб су напустили центар Никола Орлић, крилни центар Милош Грубор, капитен Крсто Бјелица (појачао КК Теодо из Тивта који ће играти Другу АБА лигу) и тројица талентованих младих момака који школовање и кошаркашку каријеру настављају у САД: плеј Стеван Кртинић, крилни центар Илија Стефановић и центар Симеон Јовић.

Са друге стране, у Војводини ће поново заиграти крило Дејан Јањић (вратио се из крушевачког Напретка), центар Владимир Ковачевић (Футог), крило Данило Матовић (Мега) и крилни центар Алекса Чабрило (Плана), а на позајмицу из Меге је стигао и плеј Јован Виријевић. Нови члан Војводине је и крилни центар Небојша Јовишић, Новосађанин који је дошао из суботичког Спартака, првом тиму је из подмлатка прикључен бек Алекса Боровљев, а од теже повреде, због које је пропустио целу прошлу сезону, опоравио се Душан Прица, играч употребљив на позицијама четири и пет. Још није дефинисан статус бека Марка Милаковића, а до почетка првенства могућ је још неки одлазак, самим тим и долазак.


Дунав, па Мађарска

Након што је у мечу са Мегом одиграла прву утакмицу у новој хали овог тима у Београду, сутра (четвртак) Војводина на Спенсу, од 19.30, дочекује Дунав из Старих Бановаца, а 15. и 16. јуна одлази на турнир у Мађарску. До почетка првенства (7. октобра) планира се одигравање још неколико контролних мечева.


“Задовољни смо урађеним у прелазном року, с обзиром да је формиран тим који ће на прави начин презентовани Нови Сад у Кошаркашкој лиги Србије“, каже председник КК Војводина Радомир Јованчевић.

“Момци добро раде и очекујемо много од њих. Циљеви су пре свега да се клуб у сваком погледу стабилизује, и спортски и организационо, а ако нам се укаже прилика пробаћемо да заузмемо једно од места које воде у Суперлигу.”

Тренер Филип Соцек је три године у клубу, а и већина играча је у овом тиму две или три године, што је доказ континуираног и планског рада, са јасном визијом колико клуб највише може да постигне у датим околностима.  Војводина је (напокон) ушла у прву лигу, али и даље нема клупске просторије ни спонзоре. Ипак, сви којима су црвено – бели на срцу надају да ће за поменуте ствари, које су од великог значаја за функционисање клуба (ове сезоне обележева 70 година постојања), у будуће бити више слуха.

Д. Кнежић