Iako je u tim ušao sredinom prošle sezone, Luka Ašćerić pokazao je da zaslužuje mesto u KK „Vojvodina mts“ te će i naredne sezone nositi dres crveno-belih. Saradnja je ozvaničena potpisivanjem ugovora.

U Vošu je zanično ušao početkom 2024. godine. U okviru Košarkaške lige Srbije, a na prvoj zvaničnoj utakmici protiv Dinamika za 17 minuta na terenu postigao je deset poena. Odlično izdanje pokazao je i na Kupu Radivoja Koraća protiv Mege, kada je postigao 22 poena, te u kritičnim momentima pomogao Voši da dođe do pobede. U okviru ABA 2 lige protiv Zlatibora za 9.55 minuta na terenu u protivnički koš ubacio je sedam poena uz jednu asistenciju. U dva navrata sa terena je izlazio sa povredama zbog kojih je saigrače bodrio sa klupe.

U dosadašnjem delu karijere nastupao je za Arkadiju, Lille, Hyeres-Toulon, Slask, Megu, Bourg, ALM Evreux i FMP. Bio je i reprezentativac Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Luka Ašćerić je rođen 10. januara 1997. godine u Sankt Peltenu u Austriji. Visok je 202 centimetra i igra na poziciji beka.

Luka želimo ti više minuta na terenu i uspešnu novu sezonu!

Foto: ABA League/ Dragana Stjepanović