U nedelju 4. oktobra od 20 časova, Vojvodina u glavnom gradu gostuje ekipi OKK Beograda, u poslednjem meču 2. kola Košarkaške lige Srbije. Ovo je jedan od derbija pomenute runde takmičenja i očekuje se neizvesna utakmica dva kvalitetna protivnika. Ovi rivali odigrali su nedavno dva pripremna meča: Beograđani su „tesno“ slavili na Spensu, a Novosađani isto tako u Beogradu.

– OKK Beograd je mlada, talentovana ekipa sa dva iskusna igrača, Stojadinovićem i Boltićem.  Prilično su nezgodni, igraju izuzetno agresivnu odbranu za koju treba da nađemo rešenje, ali i da iskontrolišemo njihov  skok. Biće neizvesno u Beogradu – smatra kapiten Vojvodine Krsto Bjelica.

Trener crveno – belih Miroslav Nikolić smatra da Beograđani „ne leže“ Vojvodini, ali gaji optimizam pred gostovanje u srpskoj prestonici.

– Gostujemo borbenoj i kvalitetnoj ekipi koja igra vrlo snažno, ali mislim da smo bolji tim od OKK Beograda. Imamo svoje adute koje ćemo pokušati da iskoristimo. Ukoliko naši igrači dobro odreaguju na njihov presing i jaku defanzivu, pobeda će biti vrlo blizu – rekao je Nikolić.