Prvotimci KK Vojvodina mts sutra će u maloj sali Spensa dočekati ekipu KK Joker iz Sombora, a utakmica će biti odigrana u 16 časova.

Ekipa „Jokera je u drugom delu sezone AdmiralBet Košarkaške lige Srbije pokazala dobru igru, a Vojvodina će, kako bi odgovorila zahtevima utakmice, morati da prilagodi odbranu, objasnio je bek crveno-belih Uroš Banjac.

Nakon teške utakmice i pobede u Novom Pazaru u dobrom raspoloženju dočekujemo ekipu Jokera. Što se njih kao ekipe tiče, dobro igraju u tranziciji i naš je zadatak da ih u tome sprečimo. Oni su prvi po broju asistencija u KLS, a na nama je da prilagodimo odbranu i zaustavimo njihov protok lopte u napadu. Ekipa Jokera drugi deo sezone igra znatno bolje nego prvi deo i očekujem da će utakmica biti zahtevna.

U dosadašnjem toku takmičenja, ekipa Vojvodine je na domaćem terenu beležila samo pobede, a prema rečima trenera Miloša Isakova Kovačevića crveno-beli će se truditi da tako i ostane.

Joker je kvalitetan tim sa iskusnim trenerom i odličnim stručnim štabom. Igraju modernu košarku i postižu veliki broj poena, 86 u proseku, a po utakmici imaju 21 asistenciju, što znači da nas sutra čeka prava košarkaška utakmica u kojoj posebnu pažnju moramo da obratimo na igrače sa loptom koji daju ton igri ekipe Jokera. Mi ćemo probati da uspeh na domaćem terenu ponovimo i sutra i da kroz dobru odbranu i brzu tranziciju budemo mi ti koji će se pitati na terenu, rekao je Isakov Kovačević.

Prvi trener Vojvodine i ovoga puta pozvao je publiku da ih sa tribina podrži u utakmici protiv Somboraca.

Posle dužeg vremenskog perioda igramo opet kod kuće i pozivamo naše navijače da posle ABA 2 balona i Kupa dođu da nas podrže. To nam je izuzetno važno i mislim da smo to postignutim rezultatima zaslužili, rekao je Isakov Kovačević.

KK „Vojvodina mts“ u narednom kolu gostovaće KK „Sloboda“ u Užicu, a u planu je da utakmica bude odigrana 10. marta.

Ulaz na sve utakmice KK „Vojvodina mts“ na Spensu je besplatan.

Foto: Dragana Stjepanović