Prva polufinalna utakmica ABA 2 lige između KK „Vojvodina mts“ i KK „Podgorica“ biće odigrana sutra u 17 časova u Podgorici.

Pred polufinalni meč kapiten ekipe Marko Ljubičić ističe da je ulazak u taj deo takmičenja ABA 2 za klub veliki uspeh, te da se ove godine beleže rezultati van svakih očekivanja.

Pre početka sezone, niko se ovim uspesima nije nadao. Ove godine beležimo rezultate izvan svih očekivanja i želimo da nastavimo u istom ritmu. Da bi se to desilo, moramo da budemo fokusirani na sve zadatke koje nam zadaje stručni štab. Idemo u goste ekipi Podgorice koja nam je nanela poraz u ABA 2 ligi. Zbog toga smo još više oprezni i spremni za sve ono što nas čeka na njihovom terenu. Radujem se gostovanju u prestonici Crne Gore i smatram da će biti odlična utakmica. Kao i svaki put mi ćemo da gledamo isključivo nas, bavićemo se nama i onim što se traži od nas igrača, kaže Ljubičić.

Trener Vojvodine Miloš Isakov Kovačević kaže da će se njegovi izabranici potruditi da nametnu svoj ritam igre.

Naš naredni protivnik je ekipa Podgorice. Tim koji je trenutno u najboljoj formi od svih učesnika polufinala. To potvrđuje i činjenica da su u obe utakmice protiv Zlatibora postigli preko 100 poena. Defanzivna tranzicija i kontrola skoka, pre svega u defanzivi, moraju da budu na veoma visokom nivou u oba meča protiv rivala. Dobar spejsing u napadu i što manje izgubljenih lopti su takođe važni kako bi omogućili sebi da kroz pozicionu odbranu nametnemo naš ritam igre, kaže Isakov Kovačević.

Revanš polufinalna utakmica ABA 2 lige sa Podgoricom u planu je da bude odigrana 2. maja u 19 časova u maloj sali Spensa.

Foto: ABA League/Dragana Stjepanović