U borbi za finale ABA 2 lige Vojvodina mts u četvrtak, 2. maja dočekuje ekipu Podgorice u 19 sati u maloj sali Spensa. Crveno-bele čeka izuzetno težak posao u revanš duelu, gde moraju da nadoknade 18 poena zaostatka iz prve utakmice u Crnoj Gori.

Krilni igrač Stefan Savić ističe da će naredna utakmica biti najteža od početka sezone, ali da veruje da je pobeda moguća.

Mislim da je najbitnija naša psihička priprema na kojoj stvarno radimo i siguran sam da svaki igrač u ekipi veruje u plasman dalje. Ne bismo ni dolazili da ne verujemo. Mnogo puta ove sezone smo dokazali da smo sposobni da nadoknadimo tu razliku, ali i da napravimo veću za manje od 40 minuta. Naravno da smo analizirali utakmicu i napravili smo plan kako bi trebalo da igramo. Verujem u sebe i sve što smo uradili ove sezone i nadam se dobroj utakmici u četvrtak, rekao je Savić.

Trener crveno-belih Miloš Isakov Kovačević protivnika vidi kao izuzetno kvalitetnu i napadački potentnu ekipu, ali ističe da njegov tim snagu crpi iz odbrane.
Izuzetno je važno da mi ne krenemo od starta da jurimo tih 18 poena razlike, nego da probamo da povratimo naš identitet, identitet ekipe koja je imala 15 vezanih pobeda u prvom delu sezone i 14 vezanih pobeda u drugom delu sezone. Mi smo tim koji svoje samopouzdanje stiče kroz odbranu i ne smemo psihički da padnemo ukoliko i nakon dobre odbrane protivnik nastavi da pogađa u kontinuitetu. Videli ste u prvom meču koliko je kvalitetna ekipa Podgorice, koliko imaju napadački potentne igrače. Oni su već nekoliko puta pokazali da ti procenti šuta nisu slučajni.
Isakov Kovačević dodaje i da ekipu sigurno čeka izuzetno teška utakmica koja će biti dosta slična prvom meču u Podgorici.
Ono što bi trebalo da se razlikuje je da mi moramo da izdržimo sve mentalno i psihički i da igramo ono što smo igrali tokom cele godine kako bismo mogli da dođemo u situaciju da napravimo malo čudo.

A da bi čudo bilo moguće, neophodna je podrška sa tribina.

Zaista bi bilo lepo da na ovoj utakmici Spens bude pun i bilo bi lakše da se dođe do pobede kada veći broj ljudi veruje u nju. Ako neko to može da uradi to su ovih 12 momaka koji su u svlačionici, ali moraju da idu korak po korak kroz odbranu, zaključio je Isakov Kovačević.

Ulaz na utakmicu je besplatan.

Zbog povrede u prethodnom meču protiv FMP-a, Luka Ašćerić u četvrtak neće biti u sastavu tima. Klub mu želi brz oporavak.

Foto: ABA League/ Dragana Stjepanović