Kup je arhiviran, pehar KSS u klupskim prostorijama, a danas od 16 sati u maloj sali Spensa  košarkaši Vojvodine dočekuju Pirot. Meč se igra u okviru 19. kola Košarkaške lige Srbije, u kojoj su Novosađani na 3. poziciji a gosti na začelju tabele. Ipak, Piroćanci  su se pojačali tokom sezone, a u prošlom kolu su na strani savladali OKK Beograd.

-Pirot ima izuzetno iskusan tim, možda i najiskusniji u ligi – kaže centar Vojvodine Dragan Marić. – Biće motivisani da naprave iznaneđenje. No, mi ćemo se potruditi da nametnemo našu igru, pre svega u odbrani, da probamo da ponovimo igru iz poslednje dve utakmice. Ako u tome uspemo, nastavićemo pobednički niz.

Visoko mišljenje o gostujućem timu ima i pomoćni trener Vojvodine Miloš Isakov Kovačević.

-Po snazi rostera Pirot sigurno nije tim za začelje, nego za vrh tabele. Mi moramo da gledamo sebe, ali i na njihovu zonsku odbranu. Probaćemo da igramo kao u poslednjim kolima, kada smo pronašli model kakav Vojvodina treba da teži, a to je brza i efikasna košarka – kaže Isakov Kovačević.

Specifičnost ovog meča je da će na klupi gostiju sedeti Filip Socek, koji je do ove sezone četiri i po godine sedeo na klupi Novosađana.

-Vezan sam za Vojvodinu, ali danas će emocije biti po strani i probaćemo da iznenadimo domaći tim. To će biti teška misija za nas, jer ovo nam je treći meč u nedelju dana, a za to vreme smo proputovali oko 2.000 kilometara. Ne dolazimo sa belom zastravom, ali sve sem pobede Vojvodine bilo bi iznenađenje – smatra Socek.