Prvo – pa teško… Na debiju u ABA 2 ligi košarkaši Vojvodine danas od 18 sati igraju protiv Zlatibora. To je prvi takozvani „balon“ ove sezone u pomenutom regionalnom takmičenju, u kom će se crveno – beli naći na putu domaćem timu. Ekipa iz Čajetine je godinama u vrhu Košarkaške lige Srbije i „stari“ učesnik ABA 2. Po mišljenju šefa struke Vojvodine, Miroslava Nikolića, ovo je prilika da Novosađani steknu iskustvo igranja u regionu, te da steknu uvid u vlastite mnogućnosti.

-U ovom trenutku nemamo prevelika očekivanja, jer ni sami nismo sigurni koliko neki igrači trenutno mogu da pruže. Bićemo kompletni, ali nekoliko prvotimaca se i dalje oporavlja od povrede i nisu spremni da pruže maksimum svojih mogućnosti. To su Gaćeša, Rakićević i Ljubičić, kao i Marić koji se oporavio od korone. No, borićemo se koliko možemo. Vrlo dobro smo odigrali utakmicu 2. kola KLS protiv Slodesa u Beogradu i probaćemo to da ponovimo na Zlatiboru – rekao je Nikolić.

U drugom meču zlatiborskog balona Vojvodina u četvrtak igra protiv Mladosti iz Zemuna, prvoplasirane ekipa u prošloj sezoni KLS.