Vojvodina – Vrijednosnice (Osijek)  92:61   (18:26, 25:13, 28:7, 21:15)

SARAJEVO: Hala Hills, gledalaca: 200. Sudije: Stapić, Davidov, Radulović.  

VOJVODINA: Kočić, Banjac 3, Beslać 7  (6sk), Nedeljkov 6, Bjelica 17 ( 5/5 za tri), Mirotić 2, Rakićević 12, Vučetić 17, Nil 7, Zarić 8, Stanojević 6, LJubičić 7 (6as).

VRIJEDNOSNICE: Mekoj 8 (6as), Lisica 7, Dugandžić, Grušanović 3, Tomljenović, Špehar, Porobić 9, Kuani, Bošnjak 5, Simanić 11, Topolović 10 (8sk).

Trebalo je Voši u 5. kolu ABA 2 lige, na otvaranju sarajevskog “balona”, petnaestak minuta da dostigne radnu temperaturu, a kada se crveno – bela mašinerija pokrenula, Osiječani su pregaženi. Početak nije tako nešto nagoveštavao, imali su “gosti” i 11 poena viška, ali onda su Novosađani pokazali da su u ovom trenutku daleko kvalitetniji tim.

Vrlo slabo je počela Vojvodina. Ništa nije išlo od ruke crveno – belima: trojke u prvoj deonici su šutirali 2/10, nisu pogađali ni sa linije slobodnih bacanja, slabo su gradili koš. Početkom druge četvrtine stigli su Osiječani i do dvocifrene prednosti. Promašaji Novosađana su se nastavili i u drugoj deonici, ali Vojvodina je u defanzivi bila mnogo agresivnija. To je dalo rezultata, pa kada je Bjelica povezao tri ubačene trojke, crveno – beli su stigli do minimalnog vođstva. Na odmor se otišlo  rezultatom 43:39.

Stvari su, više nego ubedljivo, došle na svoje mesto u trećoj četvrtini. Bjelica je nastavio da pogađa, pridružili su mu se i ostali saigrači, dok su Osiječani potpuno pali i ništa im nije polazilo za rukom. Rasla je prednost Novosađana iz minuta u minut i nakon trojke Zarića pred poslednju deonicu iznosila je ogromnih plus 25 (71:46).  Četvrta četvrtina bila je puka formalnost i prilika da zaigraju mlađi momci, te se tako “kale” u regionalnom takmičenju.

Naredni meč u Sarajevu Vojvodina igra u četvrtak protiv Heliosa od 18 sati. Novosađani sada imaju skor 3-2.

 

 

 

 foto: ABA 2 liga (D. Stjepanović)