U okviru košarkaškog Kupa Srbije, u u polufinalu na teritoriji Vojvodine, večeras od 19 sati na Spensu u gradskom derbiju Novog Sada sastaju se Star i Vojvodina. Formalni domaćin je od ove sezone drugoligaš, sa mladim igračima i ambicijom da to dude i naredne sezone. Sa druge strane, Vojvodina ima kvalitetan tim koji je posle sedam kola bez poraza lider Košarkaške lige Srbije. Iz te perspektive jasno je ko je apsolutni favorit na današnjem meču, ali to je u senci činjenice da Novi Sad posle mnogo godina ima prvoligaša i drugoligaša, te zvanični gradski derbi.
-Čast nam je da igramo protiv vodećeg u KLS, to je prilika za naše momke da se izmere sa kvalitetnim timom protiv Vojvodine i steknu iskustvo – kaže trener Stara Dimitrije Živković. – Za ovu utakmicu se preipremamo kao i za bilo koju prvenstvenu, vrlo ozbiljno. Nadam se da će nam današnji meč doneti mnogo toga dobrog za nastavak prvenstva u Drugoj ligi, jer želimo da ostanemo u tom rangu takmičenja.
Ozbilnjno pristupaju meču i u crveno – belim taboru.
-Čar ovakvih utakmica je upravo to da ekipa iz nižeg ranga može da se nadmeće sa timom iz više lige – kaže pomoćni trener Vojvodine Miloš Isakov Kovačević . – Strar je solidan tim sa dobrim trenerom i današnji meč im je dobra prilika da vide gde su u odnosu na nas. Sigurno je da nemaju šta da izgube i žele da nas iznenade, jer smo sigurno velika inspiracija za mlade momke iz Stara. Ali, za nas je ova utakmica kao i svaka druga, ne smemo da imamo drugačiji pristup. Šampionski karakter se dokazuje upravo tako što se ozbiljno pristupa svakom meču bez obzira na protivnika.

Drugi polufinalni par čine Hercegovac iz Gajdobre i Dunav iz Starih Banovaca.