Većina klubova Košarkaške lige Srbije odlaže mečeve, ali to za Vojvodinu ne važi: crveno – beli u derbiju 19. kola večeras od 18.30 u Spensu dočekuju leskovačko Zdravlje. Novosađani su u odličnoj seriji, ali ne gaje iluziju da ih danas čeka lak zadatak.

-Zdravlje je dobra ekipa  koju smo pobedili u Leskovcu sa tri poena razlike košem u poslednjim sekundama – podseća trener Vojvodine Miroslav Nikolić. – Generalno, liga je izuzetno izjednačena i svako svakoga može da pobedi. Naravno, idemo na pobedu i želimo da nastavimo uspešan niz, ovo je za nas vrlo važna utakmica za ispunjenje cilja, a to je ponovni plasman u ABA 2 ligu.

Prvi centar Voše, Nikola Gaćeša, i dalje se oporavlja od povrede i danas verovatno neće nastupiti, ali adut Novosađana je mladi Nemanja Popović. Mladi krilni centar, koji je nedavno napunio 20 godina, od dolaska (na pozajmicu) iz Crvene zvezde pokazao je da novosadski crveno – beli u njemu imaju kariku koja im je nedostajala.

-Biće teško, Zdravlje ima dobar tim. Ekipa su koja dobro trči, ide na skon u napadu i prilično su „žilavi“. Ipak, ako mi odigramo na svom nivou mislim da smo vrlo blizu pobede – smatra Popović.

foto: ABA 2 liga (D. Stjepanović)