Derbi zaostale utakmice 8. kola KLS igra se danas (sreda, 23. decembra) od 16.30 u maloj sali Spensa, gde Vojvodina dočekuje Zlatibor. Gosti iz Čajetine igraju ABA 2 ligu, a u dosadašnjem delu KLS imaju skor 8-2, te spadaju, uz Mladost iz Zemuna i Vojvodinu, glavne kandidate za najviši plasman.

-Sigurno je da se ovaj meč može okarakterisati kao derbi, jer Zlatibor je kvalitetan tim, što su i dokazali u dosadašnjem delu prvenstva – kaže igrač crveno – belih Aleksa Zarić. – No, mi silno želimo da nastavimo pobednički niz. Mislim da ključ pobede leži u dobroj odbrani, a moramo da budemo maksimalno koncentrisani svih 40 minuta – smatra mladi bek, koji je bio član Vojvodine i kada je novosadski tim protiv Čajetinaca vojevao bitke za ulazak u KLS.

Pomoćni trener Voše Miloš Isakov Kovačević potencira veliku ozbiljnost Zlatibora.

-Ovaj klub je nedavno bio organizator balona ABA 2 lige, što dovoljno govori koliko ozbiljan sistem imaju. Na nama je da, posle nekoliko kola gde nam odbrana nije bila na željenom nivou, odigramo snažno u defanzivi i iz nje gradimo uspešne napade. Pobedom možemo mnogo da dobijemo i da sasvim mirno uđemo u drugi deo sezone – smatra Isakov Kovačević.

 

foto: Ognjen Ademovski