Svojevrstan derbi biće odigran sutra u maloj Sali Spensa, gde u 16 časova KK Vojvodina mts dočekuje ekipu Novog Pazara, u okviru 7. Kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije.

Igrač Uroš Banjac ekipu Novog Pazara ocenio je kao jakog protivnika.

Novi Pazar je dobra ekipa, u dosadašnjem delu prvenstva imaju isti broj pobeda i poraza kao i mi, i zato od početka moramo biti skoncentrisani i imati dobru energiju. Ukoliko to ne uradimo nećemo uspeti da pobedimo- rekao je Banjac.

Delimo drugu poziciju na tabeli Košarkaške lige Srbije i zato je pred nama veliki izazov, rekao je trener Miloš Isakov Kovačević.

Važna je koncentracija tokom utakmice, a naš akcenat će biti na tome da se kroz jaku odbranu i dobru mentalnu pripremu držimo plana i probamo da dođemo do pozitivnog rezultata protiv ekipe Novog Pazara- istakao je Isakov Kovačević.

On je ekipu Novog Pazara ocenio kao izuzetno dobru, čija igra zavisi od plejmejkera Nikolića.

Tu će nam biti akcenat defanzivne prirode. Pokušaćemo da poremetimo njihov napadački ritam i odatle ih uvedemo u izgubljene lopte i da otvorimo veći broj kontranapada iz kojih ćemo postići što je moguće veći broj lakih poena- objasnio je Isakov Kovačević.

Iako imaju veliki broj utakmica, igrači su spremni, potvrdio je trener novosadske ekipe, ali je, kako je naglasio, teško držati visok nivo kvalitetne košarke u skraćenoj rotaciji i velikom broju utakmica koje tek predstoje.

Rezultati rada su vidljivi, publika je to prepoznala i pozivam ih i da nas podrže i na narednoj utakmici, iako je termin malo specifičan, petak u 16 časova – poručio je Isakov Kovačević.