Košarkaši Vojvodina mts ovog puta pokazali su izuzetnu psihološku snagu i uprkos lošem startu savladali KK Pelister-Bitola rezultatom 74:64, u okviru 3. kola ABA2 lige na Zlatiboru.

Na početku utakmice crveno-belima krenulo je loše, te su prvu polovinu meča završili rezultatom 34:37. Treća četvrtina bila je ključna za ishod utakmice, jer su se igrači Voše psihološki i timski podigli, što je dalo pozitivan rezultat 60:48. Do samog kraja držali su distancu i uzeli drugu pobedu u ABA 2 ligi.

Petar Rakićević

 

U početak utakmice ušli smo u grču, promašili dva-tri ofanzivna skoka, što nam je oduzelo samopouzdanje, objašnjava trener Miloš Isakov Kovačević i dodaje da se sve preokrenulo u trenutku kada su se Novosađani prilagodili napadačkom ritmu Pelistera.

Onog momenta kada smo ih spustili ispod 20 poena po četvrtini i nastavili dominaciju na ofanzivnom skoku sve je to izgledalo dosta bolje. Od 74 naša poena, 30 smo postigli iz druge šanse iz kontranapada i mislim da smo ekipa koja je više želela pobedu. Čestitao bih svojim igračima na pre svega odličnom drugom poluvremenu i protoku lopte, a ekipi Pelistera bih poželeo sreću u narednom delu ovog balona rekao je Isakov Kovačević.

Miloš Isakov Kovačević

 

Pred Vojvodinom je, u okviru ABA2 lige narednih dana tesan raspored, te Isakov naglašava da je taktika ključna.

Ono što je za nas jako važno je što mi igramo u ritmu sreda, petak, nedelja, i mislim da imamo najteži raspored od svih, jer nemamo dovoljno vremena da se oporavimo za svaki meč, tako da smo probali i malo minute da smanjimo nosiocima igre, što mislim da smo uspeli i jedva čekamo naredni meč koji je za dva dana- poručuje Isakov Kovačević.

Naredni meč u okviru ABA2 lige KK Vojvodina mts igraće u petak 17. novembra u 15 časova protiv ekipe KK Kansai Helios Domžale.

DSC_8124
DSC_8108
DSC_8122
DSC_7848
DSC_8134
DSC_7943
DSC_8110
DSC_7830