Vojvodina  – Dunav 90:62 (19:29, 19:13, 24:11, 28:9)

 

Samo naizgled lak meč za Vojvodinu, ali crveno – beli su dobili utakmicu mnogo teže nego što krajnji rezultat govori.

Tek u nastavku, pre svega fenomenalnom poslednjom četvrtinom, crveno – beli napravili razliku. U prvoj četvrtini gosti su imali prednost od 11 poena, sjajno pogađali trojke (8 od 13), dok su Novosađani delovali anemično. Ipak, u nastavku Voša je zaigrala mnogo bolju odbranu, šut je proradio i doneo više nego ubedljivu pobedu kojom su izabranici Miroslava Nikolića ostali jedina ekipa sa svih šest trijumfa. Ovo je definitivno najbolji start Vojvodine na prvoligaškoj sceni.

Od starta, Vojvodina kao da je bila u kontra ritmum slabo su zagrađivali koš i igrali slabu odbranu, o čemu govori rezultat prve četvrtine. Gosti su pogađali trojke u poslednjim sekundama napada,  diktirali tempo.

Stvari su počele da dolaze na svoje mesto početkom treće deonice, kada je Vojvodina dodala gas i napravila seriju 11:0. Kada se ušlo u poslednju četvrtinu, usledila je furiozna igra domaćih. Banovčane je šut potpuno stao, a Vojvodina je, pored sjajne igre u odbrani počela da pogađa u serijama. Kada su crveno – beli povezali četiri trojke (Bjelica – Nikolić – Bjelica – Rakićević), a Gaćeša zagospodario pod obručem Dunava, razlika je iz minuta u minut enormno rasla. Vojvodina je na kraju stigla do ubedljivog trijumfa.