U drugoj finalnoj utakmici ABA 2 lige KK “Vojvodina mts” pokušaće u Subotici da napravi malo čudo, po kojem je i poznata svojoj publici, i na gostujućem terenu savlada jednog od najnezgodnijih protivnika KK “Spartak Office Shoes”. Razlika u prethodnoj utakmici je samo jedan poen u korist protivnika, a revanš meč će biti odigran sutra u 19 časova u Dudovoj šumi.

Da je meč od velikog značaja za obe ekipe potvrdio je kapiten Vojvodine Marko Ljubičić.

Poslednja utakmica koja rešava pobednika Aba 2 lige i direktan ulazak u Aba 1, sigurno da nam je od izuzetne vaznosti. Ovoga puta igramo na njihovom terenu i očekuje nas puna hala, dobra košarkaška atmosfera gde mi kao tim treba da budemo maksimalno fokusirani na zadatke koje imamo. Utakmica koja će biti od velikog značaja i za jednu i za drugu ekipu tako da nam predstoji borba od prvog do poslednjeg minuta. Radujem se utakmici i nadam se pozitivnom ishodu za naš tim, rekao je Ljubičić.

Trener Vojvodine Miloš Isakov Kovačević poručuje da će publika u Dudovoj šumi imati priliku da uživa u dobroj košarci.

Nismo zadovoljni brojem kvalitetnih minuta u prvom meču u kojem su naši navijači napravili ambijent o kojem se i dalje priča. Hvala im na tome. Ispred nas je poslednji meč u ovoj sezoni. Pokušaćemo da u većem uzorku odigramo našu najbolju  košarku u oba pravca. I dalje smo bez Ašćerića. Najlepši izazov je ispred nas, puna hala, finale ABA 2 lige, protiv prvoplasiranog tima iz regularnog dela, ne može lepše. Ispred nas je zadatak u kojem treba da budemo rasterećeni, hrabri, odgovorni, inspirisani i spremni da pokažemo poštovanje pre svega prema sebi i prema velikom radu i postignutim rezultatima ove godine koji su istorijski i nisu slučajni. Ovo je meč između dva tima koja igraju u drugačijem ritmu. Ko uspe da nametne svoj, automatski će doći u situaciji da bude bliži pozitivnom rezultatu, istakao je Isakov Kovačević.

Prenos utakmice moći će da se pogleda na RTV1 i Arena Sport 1.

Foto: ABA League/Dragana Stjepanović