Prvotimci KK „Vojvodina mts“ sutra će biti na najvažnijem zadatku od početka sezone, u okviru prve finalne utakmice ABA 2 lige dočekaće subotički Spartak, a utakmica će biti odigrana u 19 časova u Velikoj sali Spensa.

Ekipa Vojvodine dobro je raspoložena pred meč sa Spartakom, kaže krilni igrač Stefan Savić i poručuje da je Voša na korak do cilja, ulaska u ABA ligu.

Pobeda nad Podgoricom u prethodnom susretu dala nam je vetar u leđa za ovo dugo željeno finale. Nakon više od 50 utakmica u sezoni konačno smo stigli do prilike da ostvarimo naš cilj. Spremni smo, trenirali smo pojačano, koncentrisani smo i svesni šta treba da uradimo kako bismo imali pozitivan ishod ove prve utakmice. Najbitnije je da sve krene od naše odbrane, jer se pokazalo da je to najvažnije za našu ekipu. Veliko je interesovanje za utakmicu i drago nam je zbog toga. Pozvao bih publiku da dođe u Veliku salu Spensa da nam još jednom bude podrška, kaže Savić.

Trener crveno-belih Miloš Isakov Kovačević podseća da je Vojvodina kao kvalifikant počela sezonu u ABA 2 ligi, te daje u finalu najvažnije da pokaže svoj identitet kroz čvrstu odbranu.

Prvo čestitke Spartaku na tome što su obezbedili finale, a mi smo zajedno sa njima obezbedili Srbiji još jednog predstavnika u ABA ligi sledeće godine, što mislim da je izuzetno važno za našu košarku. Što se tiče finala, mi smo kao kvalifikanti počeli ovu sezonu u ABA 2 ligi, išli smo iz meča u meč i sada smo u situaciji kakvu čak ni najveći optimisti među nama nisu očekivali početkom godine. Što se tiče Spartaka, oni su dobro poznata ekipa, dobro poznat sistem. Igraćemo 80 minuta protiv njih i važno je da mi kroz naš identitet, kroz čvrstu odbranu, nametnemo neki naš ritam meča koji ćemo moći da kontrolišemo. Očekuje nas 80 minuta dobre, muške, tvrde košarke, gde ne očekujemo lepu i lepršavu igru ni sa jedne ni sa druge strane, ali ono što je važno je da u naletima koje će obe ekipe imati mi budemo ti koji će duže izdržati u svom ritmu. Ako budemo u problemu na terenu probaćemo to da svedemo na najmanji mogući uzorak, rekao je Isakov Kovačević.

On je pozvao navijače da poslednji put u ovoj sezoni budu na Spensu uz igrače Vojvodine.

Još jednom bih pozvao navijače da poslednji put ove sezone dođu u Veliku salu Spensa i da nam pomognu da sa najpozitivnijim mogućim utiskom i rezultatom odemo na revanš u Suboticu, rekao je Isakov Kovačević.

U Veliku salu Spensa publika će moći da uđe sa Zapada, a ulaz će biti besplatan.

Prenos meča moći će da se pogleda na prvom programu RTV-a i na Arena Sport 1.

Foto: KK Vojvodina (Filip Bakić)