U pr­vom me­ču 5. ko­la KLS, Vojvodina je uspela da slomi snažan otpor Dinamika tek u po­sled­njoj de­o­ni­ci ka­da je od­i­gra­li od­lič­no u od­bra­ni us­pe­la da pre­lo­mi utak­mi­cu u svoju korist. Ovom pobedom, Novosađani su zadržali čelo tabele.

Voj­vo­di­na je kre­nu­la solidno u napadu, po­gađala troj­ke (Beslać, Bjelica), ali su go­sti br­zo us­po­sta­vi­li rav­no­te­žu. Po­kre­tlji­vi  su u defanzivi bili izabranici Stevana Mijovića, a u na­pa­du je bli­stao Gre­gor Glas, kao i i ka­pi­ten Vuk Đor­đe­vić. Ima­li su Dorćolci u ne­ko­li­ko na­vra­ta se­dam po­e­na vi­ška u pr­vom de­lu, ali do­ma­ći su na po­lu­vre­me­nu sti­gli na dva po­e­na zaostatka (40:42).

U tre­ćoj de­o­ni­ci Voj­vo­di­na je kon­stant­no ju­ri­la prednost , ali ni­je uspe­va­la da pre­o­kre­ne re­zul­tat u svo­ju ko­rist. Ta­man ka­da se pri­ma­kla, usle­dio je šok: na is­te­ku na­pa­da, Đor­đe­vić je po­go­dio  troj­ku sa go­to­vo po­la te­re­na. Ipak, u poslednjoj deonici Vojvodina je zaigrala sa ogrom­nom ener­gi­jom, na­ro­či­to u de­fan­zi­vi. Sti­gli su i pre­sti­gli go­ste izabranici Miroslava Nikolića.  Usledili su dobri potezi Be­sla­ća, Ga­će­ša je dominirao pod ko­šem, a Za­rić je troj­kom od­veo do­ma­će na plus pet (72:67). No, ni­su se pra­da­va­li go­sti po­sti­gav­ši če­ti­ri po­e­na i na vi­di­ku je bi­la dra­ma. Da je ne bu­de, po­bri­nu­li su se pr­vo Sa­vić (troj­kom), a po­tom i od­lič­nim ula­zom Bje­li­ca za 78:71, što je trasiralo put Vojvodini do pobede.

 

Izjave nakon meča:

Nikola Gaćeša (Vojvodina):

Prvenstveno bih čestitao svojoj ekipi. Nismo odigrali najbolji meč, ali uspeli smo da nađemo način da sprovedemo u delo dogovor iz svlačionice i stignemo do pobede. Dinamik je dobar tim koji je u Novi Sad došao sa velikom energojom i željom da pobede, ali ovaj put smo mi bili bolji.

Miroslav Nikolić (trener Vojvodine):

Još jedna pobeda u nizu, što je za nas najbitnije. Ovo je izjednačena liga u kojoj svako svakoga može da pobedi. Mi smo prethodnih dana žestoko radili pripremajući se za seriju teških mečeva koji nas očekuju, i osetio se umor kod igrača. Loše smo igrali u odbrani u prvom delu, gosti su nas lako probijali, uveli su nas u njihov ritam. Nije bilo naših brzih kontri, jake odbrane i skoka. zato smo i grcali i jurili zaostatak. Ipak, uspeli smo da dođemo do pobede, a to je za nas u ovom momentu najvažnije.

Toma Vasiljević (Dinamik):

Dobro smo počeli, bili smo koncentrisani i dobro se držali u većem delu meča. Dobro smo branili koš, bili smo agresivni. Ipak, poklekli smo u finišu, Vojvodina nas je dobila na iskustvo, pomalo i uz dozu sreće, i zasluženo slavila. Mada, mislim da smo mi sami izgubili utakmicu, ali ostaju nam pouke pred naredne mečeve.

Miro Alilović (pomoćni trener Dinamika):

Čestitke Vojvodini na pobedi. Teka i neizvesna utakmica do samog kraja. Vojvodina je bila bolja kada je bilo najpotrebnije – u završnici meča, kada se uglavnom i odlučuje ishod utakmice. Mi smo finiš odigrali zaista slabo i uz mnogo grešaka, što nas je odvelo u poraz. Morali smo završnicu mnogo pametnije i zrelije da odigramo.