U Futogu je minulog vikenda ispisana nova stranica novosadske košarke i to pred blizu 800 ljudi: Odavno se nije desilo da se na nekoj utakmici okupi toliko gledalaca,

Futog Tupanjac MD – Vojvodina 73:97 (18:23, 18:18, 17:26, 20:30)

FUTOG: Hala sportova, gledalaca: 800, sudije: Savić, Hayić, Svojić.

FUTOG TUPANjAC MD: Vučetić 2, Vujčić 17, Krstanović 5, Mihajlović 6, Ostojić 11 (11 sk), S. Vulin 2, Klisarić 5, M. Vulin 7 (3 as), Miljević, Torović 18, Nišić, Simić.

VOJVODINA: Zarić 9, Bjelica 21, Berbakov 2, Krtinić, Jovičić 3, Branković 20 (10 sk), Stojačić 2, Stojanović 4, Orlić 2, Milaković 16, Jovanović 7, Atanasov 11.

U Futogu je minulog vikenda ispisana nova stranica novosadske košarke i to pred blizu 800 ljudi: Odavno se nije desilo da se na nekoj utakmici okupi toliko gledalaca, jer megdan su podelili Futog Tupanjac MD i Vojvodina. Ono što je do pre neku deceniju bilo nepojmljivo, postala je realnost: Futog i Voša odigrali su lokalni derbi, u okviru 6. kola Druge muške lige Srbije.

Doduše, rivali su u sezonu ušli s različitim ambicijama: Novosađani žele da uđu u viši rang, a Futožani da ostanu u drugoligaškom društvu. Vojvodina je opravdala ulogu favorita i pobedila sa 97:73, pre svega boljom igrom u drugom poluvremenu, dok su u prve dve četvrtine domaći igrali solidno i uspeli da održe rezultatski priključak.  – Zasluženo smo poraženi od boljeg i čestitam ekipi Vojvodine – rekao je predsednik KK Futog Tupanjac MD, Rajko Klisarić.

– Nismo mogli fizički da pariramo žestokom tempu koji je nametnuo trener Vojvodine Filip Socek, jer rival je igrao sa svih 12 igrača, a svaki gostujući košarkaš je u proseku proveo nešto manje od 20 minuta na terenu. Možda je razlika na kraju bila prevelika, ali, generalno, ne treba da se ravnamo sa Vojvodinom i ostalim ekipama iz vrha tabele. Mislim da je subotnji meč pokazao da smo u Futogu napravili lepu, zdravu košarkašku priču. Okupili smo veliki broj ljudi na tribinama, atmosfera je bila sjajna, bilo je navijanja, lepih poteza, sve je proteklo bez i najmanjeg incidenta. To nam pokazuje da smo na dobrom putu i da, ako nastavimo da radimo kao do sada,  možemo da ostvarimo cilj – opstanak u Drugoj ligi.

Zaista, u subotu beše lepo košarkaško veče u Futogu. Pune tribine, gromoglasno navijanje dečaka iz futoške škole košarke, brza i atraktivna košarka, korektno ponašanje svih aktera na terenu i van njega.  Na tribinama je bilo mnogo poznatih lica iz sveta košarke: Jovo Malešević, bivši as novosadske Vojvodine iz sedamdesetih godina, veliko trenersko ime Branislav Jemč, profesor na odseku košarke novosadskog DIF-a i trener ŽKA Mladen Mikić, nekadašnji as Sava Rajković…

Sve to uliva realni optimizam da košarka u Novom Sadu i njegovoj okolini ima perspektivu, a da će i Vojvodina i Futog, ukoliko nastave ovim putem, na kraju sezone ispuniti ciljeve.
Trenutno, Vojvodina je na prvom mestu sa skorom od pet pobeda i porazom, dok Futog ima skor od dva trijumfa i četiri poraza.

Izvor: Dnevnik.rs  –  D. Knežić  –  fotoreporter: Branko Lučić