Predsednik Upravnog odbora Košarkaškog kluba Vojvodina je prof. dr Bogdan Kuzmanović, potpredsednik Radomir Jovančević, a direktor je Mićo Radanović, odluka je delegata Skupštine ovog sportskog kolektiva.

I prethodni saziv Skupštine iznenadili su odlični rezultati ekipe, ali došlo se do nivoa da Vojvodina nije mogla uspešno da funkcioniše na dosadašnji način i sa limitiranim budžetom, pa je upriličena izborna skupština. Na njoj, juče u amfiteatru Spensa, izabrani su članovi i ostalih klupskih tela. Pored Kuzmanovića i Jovančevića u Upravnom odboru su i Svetislav Tričković, Bojan Radojević i Milan Vlaisavljević.

Predsednik Skupštine je advokat Aleksandar Ćirić, a u Nadzornom odboru su Predrag Bogavac, Tomislav Mimica i Nebojša Drakulić. Advokat Radomir Jovančević, koji je vodio klub prethodnih 13 godina, izabran je za lice za predstavljanje i zastupanje kluba. Sa skupštine je poručeno da će prioritetni zadatak novoizabranog rukovodstva biti hitno pronalaženje generalnog sponzora, kao i nekoliko manjih, kako bi se popravila finansijska situacija u klubu, kao i da mu se pomogne kroz nabavku opreme i kroz obezbeđenje smeštaja i ishrane za igrače.

– Želimo da u svim aspektima podignemo klub na viši nivo, kako igrački tako i organizaciono. U bliskoj budućnosti pokušaćemo da Vojvodinu uvedemo u ABA 2 ligu – rekao je direktor kluba Mićo Radanović.

Predsednik Upravnog odbora Bogdan Kuzmanović podsetio je da KK Vojvodina ove godine obeležava sedam desenija postojanja, te se zahvalio gradonačelniku Milošu Vučeviću i gradskim strukturama koje su, kako je napomenuo, stale iza kluba. – Vojvodina je prethodnih godina preživljavala uz minimum sredstava, ali je i pored toga uspela da izbori plasamn u KLS, minule sezone i u Superligu. Sada je situacija mnogo zahtevnija i iziskuje drugačiji sistem finansiranja. Pokušaćemo da stvorimo uslove da klub jača i igrački i u svakom drugom pogledu, a za to postoji dobra osnova, tim sastavljen od mladih i talentovanih igrača. Generalno, košarka u Novom sadu ima veliki potencijal, a mi želimo da vratimo klubu nekadašnji sjaj – rekao je Kuzmanović.

D. Knežić