Spoljna linija KK Vojvodina, izuzetno jaka i trojkaški raspoložena, u narednoj sezoni biće još moćnija, s obzirom da je povratak u klub, u kom je i počeo seniorsku karijeru, sa rukovodstvom dogovorio Dejan Janjić.

Ovaj dvadesetdvogodišnji momak, koji igra na pozicija beka šutera i niskog krila, prethodnu godinu proveo je u kruševačkom Napretku, a u sezoni 2015/2016, igrajući za Vošu, bio je najbolji strelac Druge lige sa 20,7 poena po utakmici. Najsvežija informacija glasi: eto Dejana opet u crveno – belom dresu.

– Dogovorio sam se sa predsednikom kluba Radomirom Jovančevićem i ostalo je samo da početkom avgusta, kada počnu pripreme, usmeni sporazum prenesemo na papir i potpišemo ugovor do kraja sezone kaže Dejan Janjić.

– Igranje u Kruševcu za mene je bilo zanimljivo iskustvo, prvi put sam igrao van svog grada, ali tamo nisam imao minutažu i slobodu kakvu sam imao u Vojvodini, a i klub je bio u finansijskim problemima. Drago mi je da sam se vratio u svoj grad i klub i nadam se da ću napredovati, a da će se Vojvodina plasirati među prvih šest ekipa u prvenstvu. Takođe, voleli bismo i da se plasiramo na završni turnir Kupa Radivoja Koraća i verujem da možemo do tog cilja.

Sigurno je da mladi, 199 centimetara visoki košarkaš neće imati problem sa uklapanjem u sistem Vojvodine, s obzirom na to da je već igrao sa većinom momaka koji sada nose crveno – beli dres novog člana Košarkaške lige Srbije, a na klupi je već godinama Filip Socek. Janjića odlikuju dobra ofanzivna svojstva, tipični je košgeter, ali i solidan skakač i asistent. Kako je fizički napredovao, tako je poboljšavao i igru u odbrani, a znajući kakav kondicioni „dril“ vlada na treninzima Vojvodine, nema sumnje da će početak takmičenja u KLS, kao i ostatak ekipe, dočekati potpuno spreman. Ako se zna da tim koji je kao najmlađa ekipa u Drugoj ligi bez problema izborio KLS, mladi novosadski košarkaši bi mogli da budu prijatno iznenađenje pomenutog takmičenbja, s obzirom da tim tokom letnje pauze (najverovatnije) neće pretrpeti značajnije promene.

D. Knežić