Na prvom treningu u Vošinom dresu Amerikanac Jared Cunningham predstavio se budućim saigračima, ali i medijima. Kako je istakao – energijom, ali i iskustvom na velikim turnirima potrudiće se da pomogne Vojvodini da osvoji sve što je u planu.

Nakon razgovora sa trenerom, a pre mog dolaska, shvatio sam da mogu da pomognem ovom timu da pređe na više nivoe takmičenja. Ovo je odlična grupa momaka i veoma sam uzbuđen što sam ovde. Još uvek ne znam mnogo o srpskoj košarci, ali tu sam i spreman sam da naučim, rekao je Jared Cunningham.

Trener Miloš Isakov Kovačević ističe da je novi igrač samo jedno od pojačanja koje je potrebno crveno-belima.

Bili smo veoma pažljivi što se tiče dolaska igrača, znate i sami da tržište nije bogato profilima koji nama odgovaraju. Rekli smo da nam treba igrač na lopti, igrač pod košem. Igrača na lopti smo našli, to je Jared. Mislimo da bi to mogla da bude dobitna kombinacija, jer nam treba igrač takvog profila koji može da odgovori zahtevima moderne košarke, da igra u oba smera kvalitetno i da se uklopi u ovaj sistem koji mi imamo i koji je postavljen od strane ovih divnih momaka koji su tu već neko vreme, rekao je trener Isakov Kovačević.

Kako ističe, novog igrača publika može da očekuje na poziciji sa loptom. Pre svega neophodno je da prođe i period prilagođavanja, a prva utakmica na kojoj će se oprobati igra se u nedelju u Kragujevcu, naglašava Kovačević.

IMG_20231123_161321
IMG_20231123_162131