Na gostujućem terenu u Somboru ekipa Vojvodine mts pobedila je Joker rezultatom 68:76, u okviru 8. kola KLS. Iako su u prvom poluvremenu po intenzitetu igre protivnici bili gotovo jednaki, Voša je u drugoj polovini uspela da se izvuče i upiše još jednu pobedu.

Prema rečima pleja naše ekipe Boška Bumbića za rezultat je bio presudan karakter crveno-belih i timski duh koji su svi mogli da vide.

Nismo imali mnogo vremena da pripremimo ovu utakmicu, znali smo da nas čeka težak meč, a u takvim situacijama mi dobijemo neku dodatnu energiju i na kraju pobedimo. Sledeće nedelje imamo novu utakmicu i za to se pripremamo i nastavljamo dalje, rekao je Bumbić.

Trener Miloš Isakov Kovačević istakao je da su prvotimci i u Somboru uspeli da se pokažu u dobrom svetlu, pre svega karakterom i zajedništvom koje su pokazali na terenu.

Nismo briljirali napadački. Ovakve utakmice su nam važne da se zatvorimo defanzivno na vreme, gde naši u napadu najpotentniji igrači prave odlučujuće ofanzivne skokove u četvrtoj četvrtini i pokazuju da su spremni da daju sve da dođu do cilja, a to je pobeda, rekao je Isakov Kovačević.

Naglasio je da je u ekipi Vojvodina mts vidljiv zamor, ali da će do naredne utakmice uspeti da se odmore.

Naredni meč u okviru KLS zakazan je za 29. novembar u 16 časova u maloj sali Spensa, kada će Novosađani odmeriti snage sa ekipom Slobode.