Juniori KK Vojvodina mts pobedili su KK Slobodu rezultatom 71:87 u utakmici 17. kola Roda JLS odigranoj u Užicu.

U prvih 10 minuta meča igralo se u egalu, ni jedna od ekipa prvu četvrtinu nije mogla da okrene u svoju korist, pa je završena rezultatom 21:21. Već u drugom kvartalu Voša je zaigrala jače, te je prvo poluvreme završila sa 10 poena u plusu. Istim ritmom nastavila je i u drugom poluvremenu gde je u prvih 10 minuta razliku podigla za još 12 poena, nakon čega protivnik nije imao šanse da se vrati u igru.

U ovom meču Voša je zabeležila 29 defanzivnih i 14 ofanzivnih skokova i 18 asistencija.

Sa 21 poen kao najbolji u utakmici istakao se Vošin Dimitrije Kondić, koji je zabeležio šest skokova i tri asistencije.

Ovo je bila fizički zahtevna utakmica. Defanzivno smo loše počeli, ali u toku meča smo to ispravili. Uspeli smo da se odlepimo rezultatski i privedemo utakmicu u našu korist. Energija na terenu je bila odlična kako saigrača tako i trenera, rekao je Kondić.

Trener Aleksandar Čolić zadovoljan je energijom koju su njegovi izabranici pokazali na terenu.

Zadovoljan sam pobedom, ali i načinom na koji smo do nje stigli. Iza nas je vrlo specifična nedelja u kojoj smo imali mnogo problema sa izostancima. Neki momci su bili bolesni, a neki su trenirali isključivo sa prvim timom što se osetilo i na treninzima, ali i na današnjoj utakmici. Danas su teret utakmice izneli neki igrači koji do sada nisu bili u prvom planu. Energijom i pristupom su okrenuli utakmicu na našu stranu i čestitam im na tome, rekao je Čolić.

U 18. kolu Vojvodina će biti domaćin Mega MIS, a u planu je da utakmica bude odigrana 16. marta.