Mladost – Vojvodina 93:90  (29:24, 27:18, 15:17, 22:31)

MLADOST: Livingston 21, Klavžar 6, Milosavljević 2, Milenković 15, Gavrilović, Kovačević 12, Bojić 16 (8sk), Gibson 14, Živojinović 7, Sar.

VOJVODINA: Kočić 1, Banjac, Beslać 23 (8sk), Marić, Nedeljkov, Bjelica 18 (7as), Mirotić, Popović 2, Rakićević 7 (7sk), Vučetić 16, Nil 17 (9as), Zarić 6.

Kasno se Vojvodina probudila u derbiju 20. kola Košarkaške lige Srbije. Zemunci su slavili, ali naši momci u porazu imaju kakvu – takvu utehu, jer su Mladost pobedili sa 16 poena razlike u prvom delu sezone. To znači da će u slučaju istog broja bodova na kraju prvenstva Vojvodina biti ispred zemunske ekipe.

Bio je ovo sudar najbolje napadačke ekipe (domaće) i tima sa najboljom odbranom u KLS, kakvu ima naš tim. U prvom delu, Zemunci su pokazali paklene napadačke sposobnosti: lako su probijali našu odbranu i lako pronalazili čiste šuteve koje su mahom pogađali. U prvom delu, domaći su pogodili sedam trojki iz 15 pokušaja. U nastavku, napokon je Vojvodina uspela da primiri napade Mladosti. U trećoj deonici, ipak, to izabranici Miroslava Nikolića nisu uspeli bolje da materijalizuju. Delom su to uspeli tek u četvrtoj.

Finiš meča bio je posebna priča. Imali su domaći komotnih plus sedam 44 sekunde pre poslednjeg zvuka sirene, ali su crveno – beli do kraja uspeli da pogode tri trojke. Nakon pogodaka s linije penala Livingstona, Rakićević je četiri sekunde pre kraja pokušao trojkom da izbori produžetak, ali su bodovi, ipak, ostali u Zemunu.

Vojvodina je i dalje na prvom mestu KLS uz skor 13-6, dok Mladost ima 12 pobeda uz pet poraza.