Novi – stari košarkaš novosadske Vojvodine je Miloš Grubor, s kojim će crveno-beli, veruje se, dobiti snagu i kvalitet na krilnim pozicijama.
Milos Grubor/Dnevnik
Foto: Miloš Grubor opet u crveno-belom/Dnevnik

Grubor je rođen 1991. godine, visok je dva metra. Pored Vojvodine, nastupao je i za Vršac, kruševački Napredak i rumunsku Krajovu. Primarna pozicija mu je nisko krilo, ali upotrebljiv je i na mestu krilnog centra.

Snažan je, može da bude vrlo zahvalan u odbrani, takođe ima sasvim solidan šut sa spoljnih pozicija. Posle jednogodišnje pauze, odlučio se za povratak u crveno – belo novosadsko jato, kom je pre dve sezone pomogao da se posle dve decenije vratu među prvoligaše.

– Imao sam nekoliko ponuda od klubova iz Srbije, ali sam se odlučio za Vojvodinu, jer sam od ranije upoznat sa činjenicom da je to organizovan klub u kome se odlično radi. Moje ambicije se poklapaju sa klupskim, želimo plasman u Superligu i planiramo napad na ABA 2 ligu. Dobro treniramo, atmosfera je odlična i očekujem da sipunimo ciljeve – kaže Miloš Grubor.

Iskusni košarkaš neće imati problem sa uklapanjem s obzirom da je već radio sa trenerom Filipom Socekom i igrao sa bar polovinom igrača koji sada nose Vošin dres.

D. Kn.