Košarkaši Vojvodine pružili su večeras na Spensu najbolju partiju u Superligi, ali su protiv sebe imali odličnu ekipu FMP-a, kao i sudijsku trojku koja je u ključnim momentima, čini se imala ozbiljne previde, zbog čega je čak i mahom “pozorišna” novosadska publika vrlo burno reagovala.

Gosti su bolje počeli utakmicu i brzo su do izražaja došle daleko veće fizičke predispozicije “limenki”. Igrao je FMP snažno i odgovorno, sa čvrstom i pokretljivom odbranom, te su tokom druge četvrtine u dva navrata imali 13 poena prednosti. Ipak, izabranici Filipa Soceka se nisu predavali, a boljeg rezultata u prvom delu koštao ih je slab šut izvan linije 6,75 (samo jedan ubačena trojka).

Ipaki, u drugom delu, kada je proradio šut, Voša je prvo stigla (51:51), a potom i prestigla FMP (57:54), nakon trojke Zarića. Upeli su gosti opet da povedu, ali nakon trice Price, u poslednju deonicu ušlo se u egalu (62:62). U 4. četvrtini viđena je rovovska borba, ne naročitoi kvalitetna košarka, ali domaći su uspeli ponovo da steknu tri poena viška (70:67). No, nisu izdržali Novosađani. Nakon promešaenog penala Radovanovića, verovatno niko sem jednog od sudija nije video faul Price nad Oyom, posle čega je Simanić pogodio trojku. Kada se rezultat lomio, pištaljke se nisu oglasile kada je snažni Prica u jednom duelu prosto bačen na parket. U samom finišu, nekoliko greški i prodatih lopti igrača Vojvodine presuli su pobednika, te je odlični FMP ostao na vrhu tabele.

Vojvodina – FMP 77:81 (14:21, 21:22, 27:19, 15:19)

NOVI SAD: mala sala Spensa, gledalaca: 300. Sudije: Glišić Maričić, Stefanović.

VOJVODINA: Zarić 5, Stojanović 4, Janjić 17 (6 as), Bjelica 10, Virijević 4, Prica 11, Silađi 16 (10 sk), Kovačević, Čabrilo, Atanasov 8, Birovljev, Matović 2.

FMP: Đoković 2 (5 as), Jeremić 9, Apić 5, Pot 15, Nenadić 17, Bursać 10, Radovanović, Hemfriz 4, Šešlija, Simanić 3, Simenunović 3, Odžo 13.

D. Knežić