Na gostujućem terenu KK Vojvodina mts pobedila je KK Čačak 94 Quantox, u utakmici 26. kola Košarkaške lige Srbije. Rezultat 72:73, Vojvodina je, kako se činilo, izborila teškom mukom.

Jared Cunningham predvodio je crveno-bele i u do kraja neizvesnoj utakmici postigao gotovo polovinu poena od ukupnog skora Vojvodine, čak 29. Novosađani su upisali i 41 skok i 14 asistencija.

Prvi četvrtinu Voša je izgubila 20:18, a na minus dva poena dodala je još pet, pa je na poluvremenu domaćin vodio sa sedam poena razlike 38:31. Nakon pauze Voša se vratila u kolosek, te je u trećem kvartalu povela meč. Poslednjih 10 minuta oba kluba borila su se za pozitivan rezultat, ali ovog puta upisala ga je Vojvodina.

Komentarišući tok meča bek Vojvodine Uroš Banjac je istakao da je ekipa znala da će protiv Čačka igrati težak meč.

Ovo nam je četvrta utakmica u deset dana. Nismo dobro ušli u utakmicu, nismo ispoštovali ništa od onoga što smo se dogovorili na sastancima. Na poluvremenu smo uspeli da se skupimo i do kraja nekako izvučemo pobedu, rekao je Banjac.

Trener Vojvodine Miloš Isakov Kovačević utakmicu je ocenio kao zanimljivu i stresnu.

Svi znate koliki je nama ulog u svakom meču Košarkaške lige Srbije i teško je ponavljati se u kvalitetu koji imamo i mi smo svesni toga i zato smo fizički dobro pripremljeni što moramo bolje da iznesemo. Kada šutirate 0 od 14 u prvom poluvremenu za tri poena i jedinu trojku date na isteku četvrtine sa pola terena i kada šutiramo 5 od 33 za tri poena i imamo na 95 poseda danas 73 data poena onda je jasno šta je danas bio problem što se nas tiče. Na to nas je naterala izuzetno dobra i kvalitetna ekipa Čačka kojoj ja ovog puta čestitam. Apsolutno bi bilo zasluženo i da su oni pobedili, sve čestitke njihovom treneru i igračima koji su se danas u skraćenom rosteru junački borili, rekao je Isakov Kovačević.

Naredni meč Vojvodina će igrati na domaćem terenu. U Velikoj sali Spensa dočekaće ekipu OKK Beograd. Utakmica će biti odigrana u subotu, 30. marta u 16 časova.