Košarkaši Vojvodine namerili su se na kvalitetnog, iskusnog protivnika u zanimljivoj košarkaškoj predstavi u kom su u centru pažnje bile slabe sudije. Od starta Novosađanima su, kao da su igrali ragbi umesto košarke, svirali mnoštvo faulova, da bi kasnije to probali nesupešno da kompenzuju svirajući faulove Čačanima i tamo gde ih nije bilo, ali domaći košarkaši, inferiorni u fizikalijama što se najviše odrazilo na broj skokova, nisu mogli do bodova.

U prvoj deonici ekipe su se smenjivale u vođstvu, a od starta problem domaćima bio je ofanzivni skok Čačana. u drugoj četvrtini Vojvodina je zastala u napadu, što su gosti umeli da iskoriste. Imao je Borac 11 poena viška (37:48), ali je Vojvodina serijom 7:0 uhvatila priključak i otišla na veliki odmor sa četiri poena manjka (44:48).

Krenulo je drugo poluvreme, a sa njim i “tragikomika”. Voša je serijom od 5:0 prešla u vođstvo, uzvratili su Čačani, a nakon trojke Zarića, čini se uz faul, sudije su videle ono što niko u sali nije – da je bek Vojvodine posle šuta odglumio faul (tzv. “floping”), pa mu je dosuđena tehnička greška, a istim je počašćena i klupa domaćih nakon burnog protesta. Novosađani su ispali iz ritma, što su kvalitetniji gosti umeli da iskoriste. Već posle tri minuta u poslednjoj deonici Čačani su stekli 15 poena viška (71:86), a do kraja Vojvodina je samo uspela da ublaži poraz.

NOVI SAD: velika sala Spensa, gledalaca: 200. Sudije: Niković, Prpa, Svrkota.

VOJVODINA: Zarić 14, Stojanović 11, Berbakov 2 (7as), Majstorović, Šućur 3, Anđušić 4, Prica 6, Dželetović 23, Atanasov 8, Birovljev 6, Šrajer 2, Matović 8.

BORAC: Alikadić 2, Popović 8, R. Đoković 19, I. Đoković 3, Gavrilović 6, Majstorović 10, Prlja 8, Kočović 17, Zekavičić 6, Čarapić 11, Marinović 6.

D. Kn.