Košarkaši Vojvodine otputovali su danas rano ujutru u Bosnu i Hercegovinu, gde će u naredna dva dana učestvovati na međunarodnom turniru, na kom osim Novosađana i domaćeg Mrkonjić Grada učestvuju i ekipe Bratunca, te slovenačkog Tajfuna iz Šentjura.

Upravo sa slovenačkom ekipom danas od 17,30 izabranici Filipa Soceka sasataju se u prvom meču, dok drugi par čine domaće ekipe Mrkonjića i Bratunca, članovi bosanskohercegovačke košarkaške Premijerlige. U petak, snage će odmeriti pobednici i poraženi u prvim utakmicama.

-Ovo će biti ozbiljna provera pred početak prvenstva u Košarkaškoj ligi Srbije, koje za nas startuje 6. oktobra utakmicom u Novom Pazaru. U suštini sam zadovoljan kako je protekao dosadašnji tok priprema, ali su pojedini igrači poslednjih nedelja imali lakše povrede, koje su ih po nekoliko dana odvajale od trenažnog procesa. Upravo zbog sitnih povreda sa nama ne putuju Birovljev i Majstorović – referiše trener Vojvodine, Filip Socek.

Novosadski košarkaši su do sada imali četiri provere, dva puta protiv Dunava iz Starih Banovaca, te po jedan meč protiv FMP-a i OKK Beograda. Crveno – beli su ostavili solidan utisak, a turnir koji počinje danas nova je prilika za brušenje forme pred trku za bodove u KLS, u kojoj Vojvodina želi da ponovi prošlogodišnji uspeh i plasira se u Superligu.

D. Knežić