U vojvođanskom derbiju igranom u okviru 13. kola Košarkaške lige Srbije, Vojvodina je u Subotici odigrala verovatrno najbolji meč od početka sezone i ubedljivo savladala Spartak (68:87).
Košarkaši Vojvodine igrali su fudbal sa učenicima Škole „Milan Petrović“

Domaći su bili nemoćni pred raspoloženim crveno – belim košarkašima, koji su bili odlični u defanzivi, te racionalni i efikasni u napadu. Uz mladog beka Alekse Birovljeva, vrlo dobru partiju u pokrajinskom derbiju pružio je krilni centar Đorđe Dželetović, koji se baš u Subotici vratio u tim posle neugodne povrede.

– Iznenađujuće lako smo pobedili u Subotici, a mislim da je to pre svega plod timske igre – kaže Dželetović. – Ova pobeda je u toliko veća što smo igrali oslabljeni, posle odlaska Berbakova, drugi naš plej Aleksa Stojanović nije nastupao zbog bolesti. Pored svega, odbrana je odlično funkvcionisala, najbolje visoke igrače Spartaka smo sveli na malo broj poena i to nam je trasiralo put do pobede.

U nedelju košarkaši Vojvodine nisu odmarali. Bili su gosti u novosadskoj školi „Milan Petrović“, koju pohađaju deca sa posebnim potrebama. Odigrali su humanitarnu utakmicu u malom fudbalu.

– Ovo je deo akcije „Da li možeš da pobediš ovu ekipu“, objasnio je defektolog – vaspitač Miloš Damjanić. Cilj je socijalizacija mladih osoba sa posebnim potrebama i odraslih osoba sa invaliditetom. Lepa stvar je kada se deca druže sa vrhunskim sportistima.

D. Kn.