Košarkaški klub Vojvodina iz Novog Sada, koji se sprema da u predstojećon sezoni barem ponovi uspeh iz prethodne plasmanom u Superligu, te ako se ukaže šansa napadne i viši rang (ABA 2 ligu), potpisao je Dušana Majstorovića, povratnika iz Amerike.
Majstorovic Dusan/goblackbears.com

Ovaj Beočinac ima 23 godine, visok je 195 centimetara, igra na poziciji niskog krila i beka, a u Srbiju se vratio sa koledža.

-Na koledžu mi je ostalo još godinu dana do završetka studija, ali sam odlučio da se oprobam u profesionalnoj košarci. Odabrao sam Vojvodinu jer sam čuo da se radi o organizovanom klubu u kom se izuzetno mnogo radi. Takođe, čuo sam i da je Filip Socek dobar trener, pa sam ocenio da je u ovom momentu najbolje da obučem crveno – beli dres – kaže Dušan Majstorović.

Ovak momak, iako nije tipičan košgeter, ima vrlo dobre fizičke predispozicije, brz je i skočan, te može da bude vrlo zahvalan u odbrani. Košarkom je počeo da se bavi u novosadskom Staru, potom je otišao u Vršac, a bio je član kadetske reprezentacije Srbije. Već sa 17 godina otišao je u SAD, gde je dovršio srednju školu, a potom otišao na koledž.

Zanimljivo je da je Dušan Majstorović drugi „Amerikanac“ koji je ove godine sa koledža stigao u redove Vojvodine, pored Luke Anđušića.

D. Knežić