Odlični plejmejker Marko Ljubičić (196 cm, 33 godine), potpisao je ugovor  s Vojvodinom do kraja sezone.

Rođeni Novosađanin je tokom karijere igrao, između ostalih, za Cibonu, podgoričku Budućnost, FMP, Igokeu, MZT Skoplje, a do skora je bio član Primorske iz Kopra. Ima višegodišnji staž u ABA ligi. On će sigurno biti veliko pojačanje za lidera KLS.

-Složile su se kockice da ostanem u Novom Sadu – kaže Marko Ljubičić, koji je pre potpisivanja ugovora nekoliko nedelja trenirao sa Vojvodinom. – Klub je izrazio želju da me dovede, a iskreno, nisam mnogo razmišljao.

Iskusni plej imao je i privatnih motiva da se zaustavi podno Petrovaradisnke tvrđave, s obzirom da očekuje prinovu – rođenje trećeg deteta. Ipak, sportski motivi su bili presudni.

– Vidi se da je klub ove sezone daleko organizovaniji i stabilniji nego prethodnih godina. Vojvodina ima kvalitetan i perspektivan tim. Igram na takvoj poziciji da uz mene ostali igrači treba da budu još bolji, i sigurno da ću se potruditi da tako bude. U hodu ćemo svi zajedno raditi na tome da ispunimo klupske ambicije. Takođe, imam utisak da se vrhunska košarka polako vraća u Novi Sad i lepo je biti deo toga – rekao je Ljubičić.