Metalac  – Vojvodina 65:81   (18:26, 16:23, 14:22, 17:10)

Ubedljiva pobeda Vojvodine u Valjevu na otvaranju 18. kola KLS, koja praktično od kraja druge četvrtine nije dolazila u pitanje.

Od starta su crveno – beli jasno pokazali da su bar za klasu kvalitetniji tim, te su već prvu deonicu završili sa osam poena viška na svom kontu. U sličnom ritmu nastavljeno je i u drugoj četvrtini, u kojoj su Novosađani stigli i do 21 poena viška (26:47). Igrali su crveno – beli odgovorno i pokretljivo u defanzivi, a brzo i raznovrsno u napadu, pogodivši mnoštvo otvorenih šuteva. Ipak, domaći su uspeli da mini-serijom smanje zaostatak i na poluvremenu rezultat je bio 34:49.

Ono što su propustili u finišu prvog dela, izabranici Miroslava Nikolića su nadoknadili u trećoj deonici. Rasla je prednost Novosađana, domaći su se povijali pod dobrom odbranom Vojvodine, mučili su se u napadu, te su gosti stigli i do 24 poena viška. Bilo je jasno da bodovi idu put Srpske Atine, te su se crveno – beli, srećom bez posledica, opustili u poslednjoj četvrtini. To je omogućilo Valjevcima samo da ublaže poraz.