MZT – Vojvodina 83:75  (22:23, 30:21, 20:13, 11:18)

BANJA LUKA: Hala “Borik”, gledalaca: 50. Sudije: Javor, Galić, Janjušević.

MZT: Krstevski, Dejvis 4, Nikolov 7, Kari 6, Robev, 8, Mekić 10, Ivanov, Stojanovski 15, Milošević 15 (14sk), Rikić 18.

VOJVODINA: Kočić 2, Banjac, Beslać 22, Marić, Nedeljkov 2, Gaćeša 5, Bjelica 8, Popović 7, Rakićević 3, Vučetić 15 (5as), Nil 8, Zarić 3.

Skopski MZT, ekipa  u koju je minulih godina dosta uloženo ne bi li se vratila u ABA ligu, trenutno nije rival preko koga Vojvodina može da nadoknadi ranije propuste. U 10. kolu ABA 2 lige u Banjaluci, Skopljanci su pokazali zašto su trenutno drugoplasirani u ovom takmičenju. Ovim porazom i skorom 4-6, naš tim se poprilično udaljio od plej – ofa drugog po snazi regionalnog takmičenja.

Za razliku od minulih mečeva, početak Vojvodine je bio vrlo dobar: osmišljene, izrađene akcije i precizni šutevi doneli su crveno – belima plus 10 (15:5). No, to nije potrajalo, usledila je serija od 8:0 MZT-a i povratak u egal, koji je potrajao do druge deonice. A u njoj, Skopljanci su bili bolji u svim segmentima igre. U napadu su lako nalazili rešenja i kažnjavali sve greške Novosađana, došavši pred odmor do osetnije prednosti (52:44). Sličan scenario je viđen u i trećoj četvrtini, u kojoj se Vojvodina mučila u napadu, pa je MZT stekao i održavao kapital od petnaestak poena viška i već tada se pobednik mogao naslututi.

U poslednjoj deonici, iako je Vojvodina imala dobre periode i uspela da smanji na sedam poena zaostatka, uz dovoljno vremena za preokret, od toga nije bilo ništa. Defanziva je dobro funkcionisala i primirila Skopljance, ali u napadu nije bilo pravih rešenja. Kapital MZT-a iz treće četvrtine bio je nedostižan i bodovi su otišli u makedonsku prestonicu.

foto: ABA 2 liga D. Stjepanović)