Verovatno najveće pojačanje koje je u ovom prelaznom roku stiglo u KK Vojvodina, krilni centar Nebojša Jovišić (29 godina, 201 cm), večeras će od 19.30 predvoditi Novosađane u trening utakmici protiv Spartaka, kluba iz kog je stigao među crveno – bele.
Foto: Nebojša Jovišić,

Subotičani su u prošloj sezoni osvojili četvrto mesto u Košarkaškoj ligi Srbije, što im je omogućilo da igraju Superligu, ali su od tada znatno izmenili tim, pa je i za samog Jovišića nepoznanica u kom sastavu će izaću na parket male sale Spensa.

„Proveo sam lepu godinu u Subotici. Ipak, nemam uvid u trenutni igrački potencijal Spartaka, s obzirom da je sedam ili osam mahom iskusnijih igrača tokom leta napustilo klub, ostali su uglavnom mlađi momci koji su prošle sezone imali manju minutažu. Ipak, Spartak godinama ima solidan tim, pa očekujem zanimljivu utakmicu“, kaže Jovišić.

Rođeni Staparac je počeo da igra košarku u Apatinu, a kada je 2007. godine stigao na studije u Novi Sad postao je član istoimenog kluba iz vojvođanske prestonice. Prosleđen je na pozajmicu u Bački Jarak, a potom je postao član Meridijane, za koju je nastupao u KLS. Pre dve sezone bio je član Vojvodine Srbijagas (u međuvremenu ugašene), odakle je otišao u Suboticu. Košarkaški put ga je treći put doveo u Novi Sad, a prvi put u KK Vojvodina.

„Nekoliko faktora je uticalo na takvu odluku. Uvideo sam da je Vojvodina mlada i perspektivna ekipa koja ima kvalitet, a sa klupe je predvodi Filip Socek, sa kojim sam nekada igrao, a kasnije smo imali odličnu saradnju kada je bio trener Meridijane. Takođe, neke privatne relacije su me vezale za Novi Sad, pa sam odlučio da spojim lepo i korisno.“

Iako su se ove godine novosadski crveno – beli posle ravno jedne decenije drugoligaškog staža plasirali u KLS, ambicije idu mnogo dalje od opstanka u ligi, a priželjkuju se mesta koje vode u Superligu i(li) ABA 2 ligu.

„Mislim da je ovaj tim kadar da zauzme neko od mesta u vrhu tabele. Ja ću, s obzirom da sam među iskusnijima, dati sve od sebe da pomognem talentovanim momcima kako bi svi zajedno ispunili klupske ciljeve“, poručioje Nebojša Jovišić.

D. Knežić