Osmo kolo ABA 2 lige donelo je prvotimcima KK Vojvodina mts pobedu na domaćem terenu na Spensu. Nakonveoma lošeg starta, žestoke borbe i konačnog uspona u igri, crveno-beli su savladali subotički Spartak rezultatom 71:79.

Trener Vojvodine Miloš Isakov Kovačević meć je ocenio kao odličan i pravi muški, što su – kako je istakao, očekivali i za šta se ekipa i pripremala.

Nismo prvih 15 minuta uspeli da odgovorimo na kontakt protivnika, a posle toga mislim da smo bili mi ti koji su inicirali stvari na terenu. Svaki put kada se primi 71 poen od ekipe kakva je Spartak, a koja se natera na 23 izgubljene lopte činjenica je koja dovoljno govori o tome koliko kvalitetno smo izgledali defanzivno, rekao je Kovačević.

IMG_1894
IMG_1883
IMG_1884
IMG_1887
IMG_1888
IMG_1889
IMG_1885
IMG_1882
IMG_1886
IMG_1890
IMG_1891
IMG_1892

Zahvalio je publici što je u velikom broju podržala meč Vojvodine.

Dugo Spens nije bio ovako pun i ja ih pozivam da na svakom narednom meču na kom Vojvodina bude domaćin dolaze u ovom broju. Nama to izuzetno znači, jer u momentima kada deluje da nemamo rešenje oni su nam vetar u leđa. Suštinski, večeras su Bumbić kao 11. igrač sa klupe i publika kao 13. bili inicijatori ovog preokreta na čemu im se još jednom zahvaljujem, poručio je Kovačević.

Trener Novosađana je istakao da u narednom meču  protiv Slovenaca očekuje dobru defanzivnu partiju i veliku potrošnju kao i uvek kada je ABA 2 balon u pitanju.

Naredni protivnik Vojvodine mts u okviru ABA 2 lige je slovenački Šenčur. Utakmica se igra u četvrtak, 1. februara u 18 časova u maloj sali Spensa.

Košarkaški klub Vojvodina mts pozova navijače da dođu u što većem broju i podrže Vošu u narednim utakmicama.

Ulaz na sve utakmice ABA 2 lige na Spensu je besplatan.

Foto: Dragana Stjepanović