Američki plejmejker Nikolas Nil (183 cm, 33 godine) i zvanično je novi član Vojvodine, za koju će nastupiti već na današnjoj utakmici sa beogradskim Slodesom u 2. kolu Košarkaške lige Srbije.

– Čuo sam lepe stvari o gradu i o klubu, to mi je bio motiv da dođem u Vojvodinu – rekao je Nil na predstavljanju. – Takođe, i ABA 2 liga mi je interesantna kao takmičenje. Imao sam ne koliko ponuda tokom leta, ali ih nisam prihvatio. Vreme je prolazilo, i zaključio sam da je u ovom momentu najbolje da dođem u Vojvodinu. Znam da je u pitanju dobar klub, kvalitetan tim koji ima pobedničke ambicije i to mi odgovara. Dopada mi se i dobra atmosfera i zajedništvo koje vlada u ekipi.

Stručni štab na čelu sa Miroslavom Nikolićem, tradicionalno kada je Vojvodina u pitanju, okrenut je isključivo domaćim igračima. Ipak, kako je tim ostao “kratak” na va`noj poziciji kakva je plejmejkerska, a na tržištu nije bilo slobodnih domaćih igrača, odlučili su se za Nikolasa. Po rečima pomoćnog trenera Miloša Isakova Kovačevića, Nil je iskusan i kvalitetan. Ume da se podredi ekipi, profesionalac je, vredan i lako se prilagođava. Prošle sezone uspešno je nastupao u poljskoj Legiji.

Sa Nilom u timu, Vojvodina će u oetak 8. oktobra u Beogradu od 16 sati pokušati da anulira neočekivan porazu prvom kolu, u Novom Sadu od Metalca. Slodes je od ove lige prvoligaš u kom se kali nekoliko mladića koji su pod ugovorim sa Crvenom zvezdom.

Prvi Amerikanac u Voši

Interesantno, Nil je prvi američki košarkaš u istoriji KK Vojvodina, od osnivanja 1948. godine. Ipak, u Novom Sadu, u dresu nekadašnje NIS Vojvodine ( osnovana 2000. a ugašena 2016. godine) igralisu Amerikanci, a najpoznatiji je bio centar Kibu Stjuart.