U drugi deo sezone Košarkaške lige Srbije KK Vojvodina mts ulazi sa liderskom pozicijom na tabeli i novim pojačanjem. Zoran Nikolić stiže iz Igokee, pokriva poziciju centra, a njegovim dolaskom očekuje se nova energija i jača igra.

Odluku da zaigra za Novosađane doneo je, kako kaže – lako, jer je nakon razgovora sa trenerom i predsednikom kluba Željkom Rebračom, koji su mu predstavili ciljeve, shvatio da je na pravom mestu.

Meni se to jako svidelo i mislim da imamo dobru priliku da napravimo neke lepe stvari zajedno, a što se tiče momaka iz tima, poznajem neke od njih dugo i znam da su super momci, tako da mislim da je ovo odlična prilika da se uradi dobra stvar, rekao je Nikolić.

Ističe da je dosadašnji rezultat Vošinog tima, prvi na tabeli KLS i pri vrhu tabele u ABA 2 ligi, izuzetan.

Imao sam priliku da vidim kako su momci igrali, to je jako lepa košarka sa dosta dodavanja, dosta protoka lopte, a to je nešto što ja generalno volim i uživam u takvom tipu košarke i zato mislim da
moje prilagođavanje ovoj ekipi neće trajati dugo. Već nekoliko dana treniramo i vidim kakva je vizija trenera i u tome se slažemo, a to će mi pomoći da se uklopim brže. Momci su me brzo prihvatili u tim, kao da se svi znamo dugo vremena. Što se tiče ciljeva klub ih ima, a mi kao ekipa ići ćemo utakmicu po utakmicu i ja se nadam da mogu da pomognem i da unapredim igru. Do sada nisam imao priliku da igram protiv Vojvodine, ali drago mi je da ću sada da igram za Vojvodinu, rekao je Nikolić.

Izuzetno nam je važno da bilo koja nadogradnja rostera ide u pravcu da igrač ima iste ljudske karakteristike kakvih ne manjka u timu, a Zoran Nikolić je dobar čovek, istakao je trener Miloš Isakov Kovačević kao prvu od vrlina novog prvotimca.

Ono što je takođe izuzetno važno je da je on tip igrača koji je po našem mišljenju nedostajao Vojvodini, pre svega zbog svoje visine i kvaliteta koji može da donese u reketu i da nam omogući još veći pritisak na loptu spolja, jer će se bekovi verovatno osećati komfornije kada znaju da imaju nekoga iza sebe ko može da eventualni propust na perimetru zaustavi na vreme, objasnio je Isakov Kovačević.

Prioritet Vojvodine je da kroz čvrstu odbranu nametne ritam igre, objasnio je Kovačević odluku da uvrsti Zorana Nikolića u tim.

On ima mogućnost da igra u oba pravca kvalitetno, sve naravno počinje od odbrane, ali mislim da ćemo i u napadu dati svoj doprinos, posebno prilikom kontrole skoka i da ćemo imati jednu potpuno drugu dimenziju sa igračem poput njega, rekao je Kovačević.

Zoran Nikolić već sutra ima priliku da poentira u dresu Vojvodine mts i to na utakmici sa Spartakom iz Subotice. U dosadašnjoj karijeri igrao je za Gironu, Joventut, Budućnost VOLI, Mega Bemax, Le Portel i Igokea m:tel.