Košarkaški klub Vojvodina mts uskoro će ugostiti 13 ekipa iz naše zemlje i regiona, u okviru ABA 2 balona, koji će biti održan od 29. januara do 4. februara na Spensu.

U okviru tri runde Voša će u samo šest dana odigrati tri utakmice. U ponedeljak, 29. januara u 18 časova dočekaće ekipu Spartaka iz Subotice. Četvrtak, 1. februar, rezervisan je za meč protiv Šenčura u 18 časova, a u nedelju, 4. februara, u 18 časova odmeriće snage sa Skopjem.

Kapiten novosadske ekipe Marko Ljubičić izrazio je zadovoljstvo što se u Novom Sadu održava ABA 2 turnir i istakao da će se Vojvodina pokazati kao dobar domaćin.

Kao neko ko je rođeni Novosađanin, moram da kažem da mi je drago da se ABA 2 balon održava u Novom Sadu. Mislim da je to jedna lepa uvertira i lepa prezentacija samog grada i Košarkaškog kluba Vojvodina i drago mi je da će ovaj događaj da pošalje lepu sliku u region i verujem da ćemo se pokazati kao dobri domaćini, poručio je Ljubičić.

Prvog protivnika, ekipu Spartaka iz Subotice, ocenio je kao dobro poznatog.

Što se same utakmice sa Spartakom tiče – poznajemo ih vrlo dobro. Igrali smo sa njima više puta i na stručnom štabu je da nas pripremi u narednom periodu i nadam se da ćemo pokazati jednu dobru košarkašku predstavu. Nadamo se pobedi, jer će nam svaka pobeda u ovom balonu obezbediti bolji plasman u ABA 2 ligi. Od početka sezone govorimo da je prva sledeća utakmica najbitnija, tako da i ove ostale dve kada dođu na red – razmišljaćemo o njima. Predstoji nam naporan period, jer je ovo turnirski balon gde ekipa mora da bude na visokom nivou fizičke spreme i koncentracije, a značajan je i faktor sreće, istakao je Ljubičić i naglasio da njegov oporavak od povrede ide dobro, te da se nada da će uz pomoć stručnog štaba i medicinskog osoblja uskoro biti spreman za teren.

Za prvog protivnika, trener Vošinih prvotimaca Miloš Isakov Kovačević, potvrđuje da je u pitanju dobro poznata ekipa, koja je nedavno imala i jedno pojačanje.

Najpre se okrećemo narednom rivalu Spartaku, sa kojim smo nedavno imali utakmicu u okviru Košarkaške lige Srbije. Oni su imali i dodatno pojačanje i to će biti jedina razlika u odnosu na dosadašnje utakmice. Na nama je da se pred našim navijačima pokažemo u dobrom svetlu i pozivam ih da dođu da nas podrže, jer ipak igramo kod kuće i ovo smo zaslužili dobrim rezultatima i kvalifikacijama na početku sezone. Pozivam navijače da nam pomognu da ostvarimo što veći broj pobeda, jer naš cilj je da budemo u prvih osam kako bismo od početka aprila obezbedili borbu u četvrtfinalu i -ako Bog da, kasnije za najviši mogući plasman u ABA 2 ligi ove godine, rekao je Isakov Kovačević.

ABA 2 balon je izbiljno takmičenje i nešto što zaslužuje Novi Sad, Vojvodina i publika u našem gradu, rekao je predsednik Košarkaškog kluba Vojvodina Željko Rebrača.

Konačno jedno veće takmičenje. Imaćemo priliku da pokažemo da KK Vojvodina mts i Novi Sad mogu da budu odlični domaćini. To nam je važno zbog slike Novog Sada i kluba koju ćemo poslati u region nakon takmičenja. Ozbiljna organizacija je u pitanju, dolazi 13 ekipa, ukupno 300 ljudi biće smešteno u Novom Sadu, a u okviru tri kola biće odigrana 21 utakmica. Termini Vošinih utakmica su 29. januar, 1. februar i 4. februar od 18 časova, a ostale utakmice igraće se u 15, 18 i 21 sat. Tu su i treninzi za sve ekipe, ozbiljna organizacija, ali do nedelje će sve biti spremno. Želimo da pokažemo koliko smo dobri domaćini i da omogućimo da se svi osećaju lepo u Novom Sadu, rekao je Rabrača.

Rebrača je zahvalio Novom Sadu i sponzorima na pomoći prilikom organizacije takmičenja.

Voša poziva navijače da u što većem broju dođu na tribine i podrže klub u naporima da ostvari cilj, a to je visok plasman u ABA 2 ligi, te ulazak u ABA 1, jer Vojvodina i Novi Sad zaslužuju da imaju najbolju košarkašku ekipu u regionu, poručuju u KK Vojvodina mts.

Ulaz na sve utakmice u okviru ABA 2 balona je besplatan.