Verovatno niko pre samo mesec dana nije mogao da nasluti da će se večeras od 20 sati na Spensu igrati derbi 3. kola Košarkaške lige Srbije, u kojoj Vojvodina dočekuje Metalac. Valjevci su veliki dužnici crveno – belih, jer su ih minule jeseni savladali u Novom Sadu posle velikog preokreta.

Današnji rivali su se minule sezone botili za opstanak, a sada su u prva dva kola zabeležili pobede. Radi se o kvalitetnim ekipama, a u taboru domaćih su uvereni da ako prikažu igru iz prethodnog kola, bodovi će ostati u Novom Sadu.

-Očekuje nas zanimljiv meč protiv tima iz Valjeva – smatra pomoćni trener Vojvodine Miloš Isakov Kovačević. – Metalac je nešto kasnioje okupio tim i počeo predsezonu, ali imaju nekoliko zaista dobrih igrača. Nisu slučajno zabeležili dva trijumfa i moramo biti vrlo oprezni .

Zaštitni znak ovosezonske Vojvodine trebala bi da bude odbrana, kakva je demonstrirana minulog kola u glavnom gradu, kada je savladan OKK Beograd. Centar Voše Dragan Marić smatra da tu leži ključ večerašnje pobede.

-Metalac je mlada, poletna ekipa koja igra u brzom ritmu i ako im se dozvoli, mogu da budu vrlo nezgodni. Kvalitetni su na bekovskim pozicijama. Ipak, mi smo ih dobro snimili, znamo njihove vrline i mane. Ako zaigramo u našem ritmu i sa dobrom odbranom, mislim da smo vrlo blizu da nastavimo pobednički niz – rekao je Marić.