Ažurirano pre 13 časova 23 minute
Košarkašima Vojvodine slede velika iskušenja u narednim kolima, a od ishoda tri predstojeće utakmice umnogome će zavisiti da li će uspeti da ostanu na jednoj od prve dve pozicije

Marko Branković, Foto: B. Lučić

Enlarge
Marko Branković, Foto: B. Lučić

koje vode u Košarkašku ligu Srbije. Vošina mlađarija će u Pirotu i Kragujevcu, kao i na Spensu protiv  zrenjaninskog Proletera, nastupati bez povređenog Marka Brankovića, kome je pre dva dana skinuta longeta sa noge, koja mu je prethodno stavljena nakon peha u Aleksincu. Povreda je stigla u zao čas, ali Brankovića ne napušta optimizam.

– Verujem da će ekipa i bez mene ostvariti zacrtane ciljeve. Od prošlog avgusta mnogo smo radili, svi dišemo kao jedan i mislim da će se to vratiti – kaže Branković.

Pouzdano krilo povredu je zaradio nakon jednog  duela kada mu je napukla metatarzalna kost. Štake će morati da koristi još neko vreme, ali se nada da će oporavak teći po planu.

– Longeta mi je skunita kako mišići ne bi atrofirali. Od ponedeljka krećem u teretanu i počeću lagano da treniram. Moguće je da se vratim na parket u poslednjem kolu. Teško mi je što ne mogu da pomognem ekipi pred važne mečeve, ali šta je – tu je. Jedina mi je uteha što se bliži kraj sezone, pa ću imati dovoljno vremena da se oporavim pred narednu.

Marko Branković je rođen u Novom Sadu 1994. godine. Košarku je počeo da igra u Medžiku, potom je bio u novosadskoj Budućnosti, a kao junior i kasnije u seniorskoj konkurenciji je nastupao za Vojvodinu Srbijagas.

Nakon što je pomenuti klub letos ispao iz KLS (potom i ugašen), dva metra visoki Branković je imao nekoliko ponuda, ali se odlučio za (izvornu) Vojvodinu. -Imao sam ponude iz BiH i Crne Gore, kao i iz dva kluba iz KLS, ali sam izabrao Vojvodinu i nisam pogrešio. U klubu vlada sjajna atmosfera, to je zdrava košarkaška priča, kvalitetno se radi i nadam se da će stići i rezultati – veruje Branković.