U pravom prvenstvenom okršaju, košarkaši Plane uspeli su da savladaju na svom terenu veoma dobru ekipu Vojvodine. Novosađani su od samog starta krenuli sa presingom što je nateralo domaćina na greške, a njima omogućilo početno vođstvo. Međutim, Velikoplanjani uspevaju da vrate koncentraciju i na isteku 9. minuta, trojkom Stefanovića, prelaze u vođstvo.
U 33. minutu Plana ide i na plus 16 (82:66), minut i po pre kraja ima prednost od 11 poena ali Janjić sa dve vezane trojke vraća Vojvođane u meč. Pogađanjem ⅝ bacanja sa linije penala Planjani uspevaju u poslednjem minutu da neutrališu poene Bjelice i osvoje dva nova boda.
U redovima domaćina nejistaknutiji su bili Sanel Mukanović sa 20 poena, 8 asistencija i 6 skokova, Mihailo Todorović (11:3:10), Stefan Stefanović sa 21 poenom i 4 skoka, Stefan Andrejević sa 17 poena i 4 skoka, Bojan Popović sa 16 poena i 6 skokova… dok je Dejan Janjić (31 poen, 8 skokova) uz Krsta Bjelicu (21 poen, 2 skoka) bio najefikasniji uz timu Vojvodine.
Zoran Milovanović, trener KK Plana: Vojvodina neguje agresivni stil igre, već smo bili u prilici da se susretnemo sa tim. Uspeli smo ipak da se prilagodimo, par puta se i odlepimo. Umesto mirnog kraja, par sitnica, ishitrena tehnička i dva dobra šuta gostiju doveli su do dramatične završnice, a Novosađani su pokazali da ni jednoj ekipi sa njima neće biti lako. Sama utakmica pokazala je koliko je liga izjednačena.
Sanel Mukanović, KK Plana: Očekivali smo tešku utakmicu. Poznajem rad trenera Sočeka, njegova ekipa forsira svojevrstan stil igre, nikada ne odustaju i ja im od sveg srca želim da nastave sa dobrim radom, a rezultati će doći.
U sopstvenoj igri morali smo da budemo malo pametniji, međutim, skraćena nam je rotacija zbog povređenih igrača. Ipak, uspeli smo smireno da privedemo utakmicu kraju. Očekuju nas teški mečevi, nadam se, za početak,  brejku u Užicu.
Filip Soček, trener KK Vojvodina: Čestitam ekipi i treneru Plane na dosadašnjem delu sezone i želim im ulazak u Prvu ligu jer to zaslužuju.
Mojim momcima bih takođe čestitao na borbenosti. Mi smo mlada ekipa ali smo ove sezone pokazali karakter i da igramo svih četrdeset minuta. I ovaj poraz, uz dobru igru domaćina, jeste delom produkt našeg neiskustva i sopstvenih grešaka.
Dejan Janjić, KK Vojvodina: Počeli smo u jakom ritmu, kojim obično lomimo protivnika, a onda smo malo pali i dozvolili Plani da nametne svoju igru. Pokušali smo da se vratimo u poslednjoj četvrtini, ali nije bilo dovoljno vremena za preokret.