KK Vojvodina mts ima jednu od najuspešnijih sezona kluba. Zauzima lidersku poziciju na tabeli Košarkaške lige Srbije, pri vrhu je tabele ABA 2 lige, a učešćem na Kupu Radivoja Koraća pokazala je kvalitet i zaslužila sve pohvale koje su usledile nakon tog takmičenja. Deo uspeha pripada i plejmejkeru Bošku Bumbiću, koji je u KK Vojvodina mts stigao početkom sezone iz KK Star.

Put do vošinog dresa, objašnjava Bumbić, nije bio nimalo lak. Kao rođeni Čačanin, prve korake u košarci napravio je još u osnovnoj školi, u kojoj se, kako kaže, već godinama, neguje ljubav prema tom sportu. Usledile su selekcije i zaigrao je kadetsku ligu u KK Mladost iz Čačka, a nastavio u KK Borac, gde je debitovao sa 16 godina.

Sa 16 godina debitovao sam za prvi tim Borca iz Čačka. Nakon toga bio sam i deo juniorske ekipe Mege, zatim sam se vratio u Čačak gde sam potpisao prvi profesionalni ugovor sa Borcem i tu sam proveo dve lepe sezone u timu koji je sličan ekipi Vojvodine. Nakon dve godine u Borcu, završio sam u crnogorskoj ligi u Bijelom Polju i to je bio loš period za mene i tada sam izgubio samopouzdanje.

Iako nije imao dogovren angažman, Bumbić je odlučio da se vrati u Srbiju i za sebe pronađe mesto u srpskoj košarci.

Usledio je poziv od bivšeg košarkaša Stara i Partizana Marka Čakarevića koji mi jepreporučio drugu ligu i KK Star. Moram da priznam da sam se dvoumio, ali nakon razgovora sa tadašnjim trenerom KK Star Aleksandrom Komnenićem, koji mi je dao odrešene ruke u ekipi, pristao sam. Ljudi iz kluba su mi rekli da KK Vojvodina prati rad Stara, što je meni bio dodatan motiv da pokažem šta znam i da sledeće sezone zaigram u Vošinom dresu, a to se i ostvarilo.

Poziv iz Vojvodine je stigao u pravom trenutku, baš kako je planirao, a kako objašnjava, to je ujedno bio i veoma lep momenat za njega.

Od tada se počinje da se dešava mnogo lepih stvari, kvalifikacije za ABA 2 ligu, prvo mesto na polusezoni u Košarkaškoj Ligi Srbije, nakon toga Kup Radivoja Koraća, gde smo odmerili snage sa ekipama iz višeg ranga i pokazali ko je KK Vojvodina. Ali, još uvek nismo zadovoljni, pred nama je veliki posao. Mi smo ekipa koja ima ambiciju da bude prva u KLS i kroz ABA 2 ligu da se domogne ABA 1.

Kao profesionalac, za sebe želi dres reprezentacije, jer to mu je, kako objašnjava, najveći san.

U kratkoročnom profesionalnom planu najvažnije mi je trenutno da sa Vojvodinom uđem u ABA 1 ligu, a dugoročno, kada sam bio mali želeo sam da igram za reprezentaciju Srbije i to je želja koja je ostala i do danas i ja ću dati sve od sebe da mi se ta želja ostvari.

Vreme van terena za oporavak i uživanje

Slobodno vreme Boško Bumbić provodi sa devojkom ili u razgovoru sa prijateljima širom sveta.

Imam prijatelje iz sveta košarke koji su van naše zemlje, a sa kojima redovno održavam kontakt. Kada se završi sezona imamo vremena da se redovno viđamo. Kraj sezone otvara mi mogućnost da se bavim i drugim sportovima koje volim, pa tokom leta uživam u plivanju i tenisu. Što se izlazaka tiče, tokom sezone nemamo mnogo vremena za tu vrstu opuštanja, jer igramo dve lige, ali tokom leta to nadoknadim.

S obzirom na to da živi zdrav način života omiljeno piće mu je voda. Vrstu muzike, kako kaže, bira u zavisnosti od trenutka.

Omiljeno piće mi je voda. Za alkohol nemam vremena, a s obzirom da sam iz Čačka može da se pretpostavi šta mi je omiljeno piće kada sam u izlasku. Hranu ne biram mnogo, jedem sve, ali poslednje vreme volim da pojedem i neki dobar burger. Od muzike slušam sve i strano i domaće, sve zavisi od trenutka i društva.

O Bošku Bumbiću

Boško Bumbić rodjen je 27.02.2001. godine u Čačku. Završio je Osnovnu školu „Milica Pavlović“ i upisao Gimnaziju gde je završio prvu godinu. Zbog angažmana u košarci, preselio se u Beograd, i školovanje nastavio u privatnoj Ekonomskoj školi. Trenutno igra na poziciji plejmejkera u KK Vojvodina mts u jednoj od najuspešnijih klupskih sezona.