Prvu utakmicu u nastavku Košarkaške lige Srbije Vojvodina mts izgubila je u gostima od subotičkog Spartaka rezultatom 83:72. Iako je Voša imala dobru taktiku, protivnik je ovog puta mudro odbranio svoj teren.

Prema rečima kapitena novosadskih prvotimaca Marka Ljubičića konačno su se pojavile dve ekipe koje su pred punim tribinama pokazale odličnu košarku.

Ovaj put pobedila je bolja ekipa, ali ta energija koja se prenosila svih ovih dana, da je ovo vojvođanski derbi, ja bih naglasio da će to tek biti veliki derbi ka kojem teže oba kluba. Mi ćemo imati još duela, jer učestvujemo i u ABA 2 ligi i u KLS-u i drago mi je da smo favoriti i u jednom i u drugom takmičenju. Konačno pokazujemo da se klubovi, koji imaju istoriju, vraćaju na mapu košarke i tek će da pokažu gde zaslužuju da budu, istakao je Ljubičić.

Objasnio je da tim ovog puta nije uspeo da igra agresivniju odbranu, jer to protivnik nije dozvolio.

Imali smo plan koji je trebalo da ispoštujemo, ali i protivnika koji to nije dozvolio. Mi smo hteli da spustimo loptu na Zorana, koji bi to dobro iskoristio. Utakmica ti nešto da, nešto uzme, trebalo je pametnije da odigramo, ali kada si pod sportskom tenzijom glava ne radi kako treba i mi iz ove utakmice možemo da izvučemo dobru pouku, objasnio je Ljubičić.

FPH_2075
FPH_2093
FPH_2054
FPH_2077

Pobedu ekipi Spartaka čestitao je trener Vojvodine Miloš Isakov Kovačević.

Prvo poluvreme je pokazalo kako ekipa koja priprema utakmicu na određeni način sprovede većinu svojih zamisli u delo kako ofanzivno, tako i defanzivno. U drugom poluvremenu je bila neka vrsta
naše reakcije. U trećoj četvrtini imali smo određeni priključak, ali zbog skraćene rotacije – jer neki
igrači nisu bili tu zbog fizičkog zamora, morali smo da skratimo rotaciju i da odigramo tih 20 minuta u
drugom poluvremenu gde smo uspeli da se približimo ekipi Spartaka.

U određenom momentu nismo imali više snage i koncentracije da učinimo meč zanimljivim, rekao je Isakov Kovačević obrazlažući tok meča.

Nama će ova utakmica biti pokazatelj kako će nas svaki ozbiljan tim gađati u oba pravca i moramo dobro da analiziramo način na koji je to Spartak uradio i da se pripremimo za naredni okršaj sa njima i
sa ostalima. Sada bi trebalo posebno na značaju da dobiju utakmice koje su pred nama, jer ukoliko tu
budemo izgledali dobro mislim da ćemo uspeti da zadržimo prednost koju imamo na tabeli, istakao je
Kovačević.