Sudbina je htela da Vojvodina i OKK Beograd odigraju drugu utakmicu u pet dana: nakon prvenstvenog meča „za infarkt“ minule subote na Spensu  (74:73 za Vojvodinu), danas (sreda 20. januar) od 19.30 na programu je duel u drugom stepenu Kupa Srbije. Ulog je velik, jer ko večeras pobedi, naći će se na završnom turniru Kupa zajedno sa našim najboljim klubovima iz ABA lige, a tu će biti i zemunska Mladost  i Radnički iz Kragujevca iz KLS.

– Nadam se da ćemo biti kompletni, da će se u tim vratiti Gaćeša i Nikolić, jer osetio se njihov nedostatak na minulom meču – kaže kapiten Vojvodine Krsto Bjelica, čiji su poeni sa linije penala bili poslednji na subotnjoj utakmici. – Moguće je da će i Beograđani biti kompletni, što garantuje kvalitetan duel. Idemo punom snagom po pobedu, jer jedan od ciljeva pred početak sezone bio nam je upravo plasman na završnicu kupa.

Među današnjim rivalima nema nepoznanica, jer su, pored dva prvenstvena duela ove sezone, odigrali i dva pripremna meča. Ipak, moguće je da će pobednika odlučiti detalji.

-Probaćemo da bolje odigramo u napadu protiv njihove „meč – ap“ odbrane, koja nam je nedavno zadavala probleme. Bolje smo se spremili za ovu vrstu defanzive i nadam se povoljnom ishodu – rekao je Bjelica.

 

foto: Dnevnik (S. Šušnjević)