U Gajdobri će se večeras (sreda 14. april) od 19 sati, u utakmici za trofej Kupa 1. stepena na teritoriji Vojvodine, sastati domaći Hercegovac i Vojvodina.

Hercegovac je klub reaktiviran 2017. godine, i od tada su svake sezone ulazili u viši rang takmičenja. Ove godine su iz Regionalne lige kao prvoplasirani tim ušli u Drugu ligu Srbije. O kakvom se kolektivu radi govori podatak da su u kup  – nadmetanju ove sezone izbacili Dunav iz Starih Banovaca (člana KLS), a u sastavu imaju i dobro poznata imena, poput Marka Brankovića i braće Stojačić, Stefana i Strahinje. No, po svoj prilici mlađi brat danas neće biti na raspolaganju Gajdobranima.

-Strahinja je doživeo povredu kolena i najverovatnije neće nastupiti– kaže predsednik i finansijer KK Hercegovac, Stojan Dangubić. – Ipak, nama je veliko zadovoljstvo i čast što ćemo dočekati klub poput Vojvodine, za koji smatram da gotovo tri decenije nije imao bolji tim. Probaćemo da prižimo što jači otpor favorizovanim Novosađanima.

Sa druge strane, igrači Vojvodina su fizički i emotivno ispražnjeni nakon naporne sezone u KLS, te minulog meča sa Mladosti iz Zemuna.

-Za nas ova utakmicva dolazi u vrlo nezgodnom trenutku – kaže pomoćni trener Vojvodine Miloš Isakov – Kovačević. – Veliko je pitanje u kom ćemo sastavu nastupiti, jer su naši igrači zaista umorni u svakom smislu. Hercegovac je odlična ekipa i sigurno da nam večeras neće biti ni najmanje lako u Gajdobri – smatra Isakov.