Prema najavama iz Košarkaškog kluba Vojvodina, sezona 2022/23 neće imati veliki rezultatski imperativ, jer je prioritet vraćanje dugova i finansijska stabilizacija kluba. No, u narednom petogodišnjem planu, želje su da se Vojvodina vrati u vrh srpske košarke, samim tim i u ABA ligu. To je potvrdio novi predsednik Voše, bivši reprezentativac Željko Rebrača.

-Velika je čast, ali i odgovornost biti na čelu Vojvodine – rekao je predsednik. – Sa mnom  u timu su ozbiljni i uspešni ljudi, a svi zajedno želimo da podignemo Vojvodinu na viši nivo, i to u svakom segmentu funkcionisanja kluba. No, ne krećemo od nule, već iz minusa. Naime, zbog zaostalih dugovanja, u narednoj sezoni prioritet će biti smanjanje duga, a kada to bude sanirano ili umanjeno, plan je da se okrenemo stvaranju moćnog tima. Takođe, više pažnje ćemo poklanjati mlađim kategorijama. Želimo da stvorimo bazu, da talentovane dečake iz Novog Sada i pokrajine okupimo ovde i zadržimo ih – rekao je nekadašnji jugoslovenski centar.

Član gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvetićanin potvrdio je raniju Rebračinu konstataciju da će Grad Novi Sad svesrdno pomoći KK Vojvodinu.

-Definitivno, Novi Sad vapi za dobrom košarkom. Imamo izuzetno uspešne odbojkaške i rukometni klub, verujem da je i fudbalski na putu oporavka, želja nam je i da KK Vojvodina iz Novog Sada bude u vrhu srpske košarke. Daćemo sve od sebe da pomognemo u stvaranju moćnog kolektiva, da dođemo na nivo da talentovani novosadski košarkaši i košarkašice ne službuju po drugim gradovima, već ovde gde su rođeni – poželeo je Cvetićanin.

Kako je „Dnevnik“ juče pisao, novi trener Vojvodine je mladi stručnjak Miloš Isakov Kovačević (33), koji je dve sezone bio pomoćnik Miroslavu Muti Nikoliću na klupi novosadskog tima.

-Ispunila mi se davnašnja želja da postanem trener Vojvodine, najstarijeg košarkaškog kluba u gradu u kom sam rođen. – To je čast, ali i obaveza. Hvala svima koji su u meni prepoznali trenera za Vojvodinu. Privukla me je energija koju je doneo novi predsednik i koja se oseća u klubu. Mogu samo da obećam veliki rad i posvećenost – rekao je Isakov Kovačević.

Novi  – stari igrač crveno – belih biće Marko Ljubičić, plejmejker sa iskustvom igranja u ABA ligi.

-Očigledno je da se stvara neka nova Vojvodina i pronašao sam sebe u toj priči. Drago mi je da je za trenera postavljen Isakov Kovačević, misli da je to sjajan potez. Podržavam stremljenje da se u klub vrate nekadašnji novosadski igrači, a na nama na parketu je da radom i zalaganjem opravdamo poverenje – najavio je Ljubičić.